Minden a digitális nyomtatásról szólt a Textil /R/Evolúció szakmai nyílt napon

Date:
Április 20-án a MOME TechPark filmstúdiója adott otthont a Textil /R/Evolúció szakmai napnak, melyen a digitális nyomtatás legújabb technológiáival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A MOME, az Eurojet Hungária Kft., és Magyar Könnyűipari Szövetség szervezésében megvalósult programon az egyetem egykori hallgatói is előadtak.

Az esemény Tomcsányi Dóri és Balázs Viola, MOME alumnik előadásával indult, akik a 13 éve sikeresen működő TOMCSANYI márkáról, valamint a digitális nyomtatás és az egyetemen elsajátított tudás a brand életében betöltött szerepéről beszéltek.  
Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, a Magyar Könnyűipari Szövetség elnöke, az európai fenntartható és körforgásos textilstratégiát ismertette a résztvevőkkel. Előadásából kiderült, hogy milyen kihívásokkal áll szemben jelenleg a textilipar, milyenek lesznek 2030-ra az uniós piacon forgalomba hozott textiltermékek, valamint szó esett fenntarthatósági kérdésekről és az OEKO-TEX tanúsítványok rendszeréről is. 

A „Fókuszban a digitális nyomtatás” című előadásán Németh Henriett, szervizvezető, avatta be az érdeklődőket, hogy milyen módokon és folyamatokon keresztül lehet textilt nyomtatni, és milyen berendezések állnak erre a célra rendelkezésre a szélesformátumú nyomtatóktól kezdve, a hőkezelést biztosító Transmatic kalandereken át egészen a digitális vágóberendezésekig. 


A belsőépítészeti dekorációk térnyerésével az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott a textilek felhasználása. A jelenlévők megismerhették a Berger Textiles alapanyagait; mind a belsőépítészeti textileket és a dekorációs ipar számára kínált alapanyagokat is, köztük a Berger Samba-t, a világ elsőszámú backlit textiljét, a Luminát és a Revolution-t is, mely a rendezvény dekorációjául is szolgált. 

A résztvevők az előadók mellett három grandiózus nyomtatót is megismerhettek (egy Signracer 1600 UV nyomtatót, egy HP Stitch S500 Textilnyomtatót és egy Mutoh 461 UF Tárgynyomtatót), melyeken a Könnyűipari Szövetség munkatársai interkatív módon mutatták be a termékek gyártását.  

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121