Minden a digitális nyomtatásról szólt a Textil /R/Evolúció szakmai nyílt napon

Date:
Április 20-án a MOME TechPark filmstúdiója adott otthont a Textil /R/Evolúció szakmai napnak, melyen a digitális nyomtatás legújabb technológiáival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A MOME, az Eurojet Hungária Kft., és Magyar Könnyűipari Szövetség szervezésében megvalósult programon az egyetem egykori hallgatói is előadtak.

Az esemény Tomcsányi Dóri és Balázs Viola, MOME alumnik előadásával indult, akik a 13 éve sikeresen működő TOMCSANYI márkáról, valamint a digitális nyomtatás és az egyetemen elsajátított tudás a brand életében betöltött szerepéről beszéltek.  
Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, a Magyar Könnyűipari Szövetség elnöke, az európai fenntartható és körforgásos textilstratégiát ismertette a résztvevőkkel. Előadásából kiderült, hogy milyen kihívásokkal áll szemben jelenleg a textilipar, milyenek lesznek 2030-ra az uniós piacon forgalomba hozott textiltermékek, valamint szó esett fenntarthatósági kérdésekről és az OEKO-TEX tanúsítványok rendszeréről is. 

A „Fókuszban a digitális nyomtatás” című előadásán Németh Henriett, szervizvezető, avatta be az érdeklődőket, hogy milyen módokon és folyamatokon keresztül lehet textilt nyomtatni, és milyen berendezések állnak erre a célra rendelkezésre a szélesformátumú nyomtatóktól kezdve, a hőkezelést biztosító Transmatic kalandereken át egészen a digitális vágóberendezésekig. 


A belsőépítészeti dekorációk térnyerésével az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott a textilek felhasználása. A jelenlévők megismerhették a Berger Textiles alapanyagait; mind a belsőépítészeti textileket és a dekorációs ipar számára kínált alapanyagokat is, köztük a Berger Samba-t, a világ elsőszámú backlit textiljét, a Luminát és a Revolution-t is, mely a rendezvény dekorációjául is szolgált. 

A résztvevők az előadók mellett három grandiózus nyomtatót is megismerhettek (egy Signracer 1600 UV nyomtatót, egy HP Stitch S500 Textilnyomtatót és egy Mutoh 461 UF Tárgynyomtatót), melyeken a Könnyűipari Szövetség munkatársai interkatív módon mutatták be a termékek gyártását.  

More news

Közel 250 hallgató életének egyik legfontosabb eseménye zajlik hamarosan, ahogy korábban, 2023-ban is számos diplomavédés lesz nyilvános, melyekre június 5-21. között kerül sor. A mestermunkákból nyíló Diplomakiállítás június 17-18. között látogatható majd a Campus több pontján. A MOME ünnepélyes diplomaosztójának vendégeként ismét világhírű alkotók érkeznek Budapestre, olyanok, akiknek pályája, életútja példa lehet a hallgatók számára.

Mit hoz a jövő 20 év múlva az oktatás, az egészségügy vagy a közlekedés terén? Milyen lesz az élet 2043-ban? Ezeken a kérdéseken gondolkodhatnak közösen az Ugrás a jövőbe! kreatív pályázat résztvevői a MOME oktatóival. A résztvevők a második fordulóban az egyetem tanárainak segítségével fejleszthetik tervüket egy többhetes intenzív mentorációs folyamat keretében.

A MOME tanárképzésében mindig kiemelt helyet kap az iskolai tanítási gyakorlat, hiszen a tanári pályára készülők számára a valós iskolai környezet biztosítja a legjobb felkészülési terepet. A MOME Design és vizuálisművészet tanárszakjain évente 10-en végeznek, a szakok országos szinten is az egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, ahová évente kiemelten sokan jelentkeznek.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121