Minden a digitális nyomtatásról szólt a Textil /R/Evolúció szakmai nyílt napon

Date:
Április 20-án a MOME TechPark filmstúdiója adott otthont a Textil /R/Evolúció szakmai napnak, melyen a digitális nyomtatás legújabb technológiáival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A MOME, az Eurojet Hungária Kft., és Magyar Könnyűipari Szövetség szervezésében megvalósult programon az egyetem egykori hallgatói is előadtak.

Az esemény Tomcsányi Dóri és Balázs Viola, MOME alumnik előadásával indult, akik a 13 éve sikeresen működő TOMCSANYI márkáról, valamint a digitális nyomtatás és az egyetemen elsajátított tudás a brand életében betöltött szerepéről beszéltek.  
Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, a Magyar Könnyűipari Szövetség elnöke, az európai fenntartható és körforgásos textilstratégiát ismertette a résztvevőkkel. Előadásából kiderült, hogy milyen kihívásokkal áll szemben jelenleg a textilipar, milyenek lesznek 2030-ra az uniós piacon forgalomba hozott textiltermékek, valamint szó esett fenntarthatósági kérdésekről és az OEKO-TEX tanúsítványok rendszeréről is. 

A „Fókuszban a digitális nyomtatás” című előadásán Németh Henriett, szervizvezető, avatta be az érdeklődőket, hogy milyen módokon és folyamatokon keresztül lehet textilt nyomtatni, és milyen berendezések állnak erre a célra rendelkezésre a szélesformátumú nyomtatóktól kezdve, a hőkezelést biztosító Transmatic kalandereken át egészen a digitális vágóberendezésekig. 


A belsőépítészeti dekorációk térnyerésével az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott a textilek felhasználása. A jelenlévők megismerhették a Berger Textiles alapanyagait; mind a belsőépítészeti textileket és a dekorációs ipar számára kínált alapanyagokat is, köztük a Berger Samba-t, a világ elsőszámú backlit textiljét, a Luminát és a Revolution-t is, mely a rendezvény dekorációjául is szolgált. 

A résztvevők az előadók mellett három grandiózus nyomtatót is megismerhettek (egy Signracer 1600 UV nyomtatót, egy HP Stitch S500 Textilnyomtatót és egy Mutoh 461 UF Tárgynyomtatót), melyeken a Könnyűipari Szövetség munkatársai interkatív módon mutatták be a termékek gyártását.  

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121