MOME Alumna animációja Arany Pálmát nyert Cannes-ban

Date:
Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

A MOME alumna animációs rendező neve nem ismeretlen a nemzetközi fesztiválokon, miután 2018-ban diplomázott az Animáció szakon, a 2019-es Berlinalén megnyerte a legjobb rövidfilmnek járó Teddy-díjat Entropia című diplomafilmjével. 

A Cannes-i Filmfesztivál rövidfilmes programjába több mint négyezer-kétszáz rövidfilmet neveztek idén, melyek közül 11 alkotás került a shortlist válogatásba, közülük választotta nyertesnek a zsűri a 11 perces animációs filmet. Az díjat Enyedi Ildikó adta át a rendezőnek a záróünnepségén, aki azt a magyar tanároknak és diákoknak, valamint a Clermont-Ferrand Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválnak ajánlotta. 

A most elkészült 27 sokéves munka eredménye, tervét az annecy-i fesztivál MIFA pitchfórumának Ciclic-díjával méltatták először, és ennek köszönhetően fejleszthette tovább Buda Franciaországban hat hónapon át.  
A stáblistán csupa ismerős név tűnik fel, de nem csak a film köti össze az alkotógárda tagjait, sokan közülük a MOME-n végeztek, még a magyar producer Osváth Gábor is látogatta az egyetem képzéseit. A film a francia Miyu és a magyar Boddah gyártásában készült. 

A cannes-i bemutatót követően a 27 című produkció júniusban a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján, Annecyban, ugyancsak a rövidfilmes versenyprogramban szerepel majd, ezt megelőzően a hazai nézők is láthatják az alkotást június 1-7. közötti Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, ahol a Magyar Versenyfilmek VI. Blokkban vetítik.  
Buda Flóra Annával nemrég a Designisso készített interjút, melyben a film készítésének folyamatáról, történetéről, a rajzokról, és a rendező stílusának alakulásáról beszél. 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121