MOME alumna és kutató az MMA idei ösztöndíjasai között

Date:
Kárpáti Judit Eszter DLA textiltervező művészt, a MOME Innovációs Központ posztdoktori kutatóját is beválasztották a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) három évre szóló Művészeti Ösztöndíjprogramjának nyertesei közé.

A Magyar Művészeti Akadémia idei, a 2022-2025. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogramjának keretében több mint tízszeres túljelentkezés mellett 100 nyertest jelöltek ki, a pályázatokat Vashegyi György, az MMA elnöke által felkért tíztagú döntőbizottság külső szakértőkkel együttműködésben bírálta el. 

Az ösztöndíjprogram nyertesei között szerepel Kárpáti Judit Eszter, egyetemünk Textilszervezés szakjának és Doktori Iskolájának alumnája, az EJTECH stúdió társalapítója, aki jelenleg óraadó oktatóként és az Innovációs Központ Kreatív Technológiai Hubjának kutatójaként tevékenykedik a MOME-n. 

Művészeti kutatásában az ember és a technológia kapcsolata, valamint a különböző területek; mint a textilművészet, az újmédia, az információs technológia, az anyagtudományok, az interakció- és hangtervezés vagy a digitális technológiák közötti átjárhatóság foglalkoztatja. 


Kárpáti Judit Eszter a Kultúra.hu-nak mesélt a kísérletező szemléletű művészetéről: Pénteki kultúrrandi Kárpáti Judit Eszter art-tech textilművésszel – kultúra.hu (kultura.hu) 

Az ösztöndíjprogram nyerteseinek teljes listája elérhető az MMA honlapján: Ösztöndíjasok 2022 (mma-mmki.hu) 

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121