MOME alumna és kutató az MMA idei ösztöndíjasai között

Date:
Kárpáti Judit Eszter DLA textiltervező művészt, a MOME Innovációs Központ posztdoktori kutatóját is beválasztották a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) három évre szóló Művészeti Ösztöndíjprogramjának nyertesei közé.

A Magyar Művészeti Akadémia idei, a 2022-2025. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogramjának keretében több mint tízszeres túljelentkezés mellett 100 nyertest jelöltek ki, a pályázatokat Vashegyi György, az MMA elnöke által felkért tíztagú döntőbizottság külső szakértőkkel együttműködésben bírálta el. 

Az ösztöndíjprogram nyertesei között szerepel Kárpáti Judit Eszter, egyetemünk Textilszervezés szakjának és Doktori Iskolájának alumnája, az EJTECH stúdió társalapítója, aki jelenleg óraadó oktatóként és az Innovációs Központ Kreatív Technológiai Hubjának kutatójaként tevékenykedik a MOME-n. 

Művészeti kutatásában az ember és a technológia kapcsolata, valamint a különböző területek; mint a textilművészet, az újmédia, az információs technológia, az anyagtudományok, az interakció- és hangtervezés vagy a digitális technológiák közötti átjárhatóság foglalkoztatja. 


Kárpáti Judit Eszter a Kultúra.hu-nak mesélt a kísérletező szemléletű művészetéről: Pénteki kultúrrandi Kárpáti Judit Eszter art-tech textilművésszel – kultúra.hu (kultura.hu) 

Az ösztöndíjprogram nyerteseinek teljes listája elérhető az MMA honlapján: Ösztöndíjasok 2022 (mma-mmki.hu) 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121