MOME alumni tervezőpáros a nemzetközi Xarkis Fesztiválon

Date:
Július 15-17. között a ciprusi Agrosban rendezik meg az idei Xarkis Fesztivált, melynek témája a kolonizáció és interszekcionalitás.

Harsány Patrícia Ékszertervezés és Design- és vizuálisművészet-tanár MA, valamint Szabó Nelli Formatervező művész MA alumnik „Wall of Allegories” című projektjükkel kerültek be az esemény rezidencia programjába, ahol a lokális mikroközösség társadalmi és történeti múltját feldolgozva valósítanak meg egy helyspecifikus installációt. 

Az előzetes munka jelenleg is zajlik Cipruson, a tervezőpáros elkészült installációját workshopok formájában ismerhetik majd meg a multikulturális fesztivál résztvevői. A kreatív részvételen alapuló, háromnapos programsorozatban a workshopok mellett interaktív játékok, performanszok, koncertek és vetítések is lesznek. 

További információ a fesztivál honlapján: Workshops - Xarkis Festival 

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121