MOME alumni tervezőpáros a nemzetközi Xarkis Fesztiválon

Date:
Július 15-17. között a ciprusi Agrosban rendezik meg az idei Xarkis Fesztivált, melynek témája a kolonizáció és interszekcionalitás.

Harsány Patrícia Ékszertervezés és Design- és vizuálisművészet-tanár MA, valamint Szabó Nelli Formatervező művész MA alumnik „Wall of Allegories” című projektjükkel kerültek be az esemény rezidencia programjába, ahol a lokális mikroközösség társadalmi és történeti múltját feldolgozva valósítanak meg egy helyspecifikus installációt. 

Az előzetes munka jelenleg is zajlik Cipruson, a tervezőpáros elkészült installációját workshopok formájában ismerhetik majd meg a multikulturális fesztivál résztvevői. A kreatív részvételen alapuló, háromnapos programsorozatban a workshopok mellett interaktív játékok, performanszok, koncertek és vetítések is lesznek. 

További információ a fesztivál honlapján: Workshops - Xarkis Festival 

More news

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121