MOME alumni tervezőpáros a nemzetközi Xarkis Fesztiválon

Date:
Július 15-17. között a ciprusi Agrosban rendezik meg az idei Xarkis Fesztivált, melynek témája a kolonizáció és interszekcionalitás.

Harsány Patrícia Ékszertervezés és Design- és vizuálisművészet-tanár MA, valamint Szabó Nelli Formatervező művész MA alumnik „Wall of Allegories” című projektjükkel kerültek be az esemény rezidencia programjába, ahol a lokális mikroközösség társadalmi és történeti múltját feldolgozva valósítanak meg egy helyspecifikus installációt. 

Az előzetes munka jelenleg is zajlik Cipruson, a tervezőpáros elkészült installációját workshopok formájában ismerhetik majd meg a multikulturális fesztivál résztvevői. A kreatív részvételen alapuló, háromnapos programsorozatban a workshopok mellett interaktív játékok, performanszok, koncertek és vetítések is lesznek. 

További információ a fesztivál honlapján: Workshops - Xarkis Festival 

More news

Évente 10 billió műanyag tollat dobunk el világszinten, a nem lebomló hulladék pedig olyan környezetterhelő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem megfelelő feldolgozás esetén egészségi károsodást is okozhatnak. Ugyanakkor színes filctollak nélkül elképzelhetetlen lenne nemcsak az iskolások, de a kreatíviparban dolgozók élete is. Erre a problémára kínál megoldást a MOME hallgatói csapata, amely a pHen környezetbarát tollal a 2024-es Biodesign Challenge kiemelkedő művészeti díját érdemelte ki New Yorkban. A most díjazott pHen csapat az elismerés mellett a jövő évre ösztöndíjat, valamint egy önálló kiállítás lehetőségét is elnyerte.

Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására húsz év múlva? Hogyan és mire taníthat a világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolni az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázaton, amelyre idén is innovatív és izgalmas ötleteket hoztak válaszul a részt vevő diákok. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évadához érkezett versenyének nyertes projektjei között van a jövő élelmezését segítő Lebegőkert, egy bányászattal foglalkozó űrbázis, egy etikus terraformáló projekt és egy LifeBubble nevű űrhelyiség.

Végzőseit idén sem engedi el inspiráció nélkül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): folytatódik az a friss és nagy sikerű hagyomány, amelynek keretében évről évre világhírű kreatívipari szakemberek köszöntik a diplomásokat. Az idei diplomaosztó meghívottja Nir Eyal magyar-izraeli származású amerikai viselkedéskutató, író, a szokások tudósa, aki mind az alap, mind a mesterszakosok oklevélátadóján beszédet mond majd. A jövő szempontjából ugyanis kulcsfontosságú tudatosítani a szokások jelentőségét, mivel azok egész életünket, sőt a gazdaságot is mozgatják.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121