MOME alumni tervezőpáros a nemzetközi Xarkis Fesztiválon

Date:
Július 15-17. között a ciprusi Agrosban rendezik meg az idei Xarkis Fesztivált, melynek témája a kolonizáció és interszekcionalitás.

Harsány Patrícia Ékszertervezés és Design- és vizuálisművészet-tanár MA, valamint Szabó Nelli Formatervező művész MA alumnik „Wall of Allegories” című projektjükkel kerültek be az esemény rezidencia programjába, ahol a lokális mikroközösség társadalmi és történeti múltját feldolgozva valósítanak meg egy helyspecifikus installációt. 

Az előzetes munka jelenleg is zajlik Cipruson, a tervezőpáros elkészült installációját workshopok formájában ismerhetik majd meg a multikulturális fesztivál résztvevői. A kreatív részvételen alapuló, háromnapos programsorozatban a workshopok mellett interaktív játékok, performanszok, koncertek és vetítések is lesznek. 

További információ a fesztivál honlapján: Workshops - Xarkis Festival 

More news

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának köszöntőjével vehette át a 17. Moholy-Nagy-díjat Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője.

A MOME is támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság Kettőskarrier-programját - 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 29-én a Magyar Olimpiai Bizottság. A Kettőskarrier-program célja, hogy a sportolóknak ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között, valamint, hogy támogassa őket céljaik elérésében, legyen szó fizikai vagy mentális segítségről.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121