MOME Anim a Cartoon Brew-ban

Date:
A magyar animáció meghatározó kreatív műhelyének, a MOME Animnak a képzési programját annak megreformálója, Fülöp József rektor, animációs rendező, egyetemi tanár ismerteti, aki egyben a tanszék nemzetközi képzési programjainak irányítója.

Az egyetemi közösségi életről, a szakra való bekerülés lehetőségeiről, valamint a saját élményeikről Bucsi Réka, Buda Flóra Anna, Andrasev Nadja és Tóth Luca alumnáink mesélnek, akiknek a nevéhez több díjnyertes animációs rövidfilm is kötődik.

A Cartoon Brew angol nyelvű beszámolóját itt olvashatjátok: Moholy-Nagy University of Art And Design Through The Eyes Of It Alumni (cartoonbrew.com) 

A MOME Média Intézet a május 23–29. között New Yorkban rendezett Hungary L!ve kortárs magyar művészeti fesztiválon is képviseli magát, ahol a közönség az MOME Animáció szak jelenlegi és volt hallgatóinak munkáiból is láthat válogatást. 

Borítókép: Buda Anna Flóra, Entrópia

More news

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Budapest lendületét, hangulatát ismerhetjük meg a MOME Anim műhelyében készített, az ÉnBudapestem app népszerűsítésére készített animációkból. Számos ikonikus helyszínt – köztük a Trafót, a Toldi Mozit, a Gellért-hegyet, a fürdőket – mutatják be a hallgatók saját, a helyszínekhez kapcsolódó élményeiken keresztül.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121