MOME Anim a Cartoon Brew-ban

Date:
A magyar animáció meghatározó kreatív műhelyének, a MOME Animnak a képzési programját annak megreformálója, Fülöp József rektor, animációs rendező, egyetemi tanár ismerteti, aki egyben a tanszék nemzetközi képzési programjainak irányítója.

Az egyetemi közösségi életről, a szakra való bekerülés lehetőségeiről, valamint a saját élményeikről Bucsi Réka, Buda Flóra Anna, Andrasev Nadja és Tóth Luca alumnáink mesélnek, akiknek a nevéhez több díjnyertes animációs rövidfilm is kötődik.

A Cartoon Brew angol nyelvű beszámolóját itt olvashatjátok: Moholy-Nagy University of Art And Design Through The Eyes Of It Alumni (cartoonbrew.com) 

A MOME Média Intézet a május 23–29. között New Yorkban rendezett Hungary L!ve kortárs magyar művészeti fesztiválon is képviseli magát, ahol a közönség az MOME Animáció szak jelenlegi és volt hallgatóinak munkáiból is láthat válogatást. 

Borítókép: Buda Anna Flóra, Entrópia

More news

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának köszöntőjével vehette át a 17. Moholy-Nagy-díjat Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője.

A MOME is támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság Kettőskarrier-programját - 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 29-én a Magyar Olimpiai Bizottság. A Kettőskarrier-program célja, hogy a sportolóknak ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között, valamint, hogy támogassa őket céljaik elérésében, legyen szó fizikai vagy mentális segítségről.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121