MOME Anim a Cartoon Brew-ban

Date:
A magyar animáció meghatározó kreatív műhelyének, a MOME Animnak a képzési programját annak megreformálója, Fülöp József rektor, animációs rendező, egyetemi tanár ismerteti, aki egyben a tanszék nemzetközi képzési programjainak irányítója.

Az egyetemi közösségi életről, a szakra való bekerülés lehetőségeiről, valamint a saját élményeikről Bucsi Réka, Buda Flóra Anna, Andrasev Nadja és Tóth Luca alumnáink mesélnek, akiknek a nevéhez több díjnyertes animációs rövidfilm is kötődik.

A Cartoon Brew angol nyelvű beszámolóját itt olvashatjátok: Moholy-Nagy University of Art And Design Through The Eyes Of It Alumni (cartoonbrew.com) 

A MOME Média Intézet a május 23–29. között New Yorkban rendezett Hungary L!ve kortárs magyar művészeti fesztiválon is képviseli magát, ahol a közönség az MOME Animáció szak jelenlegi és volt hallgatóinak munkáiból is láthat válogatást. 

Borítókép: Buda Anna Flóra, Entrópia

More news

Hogyan mutathatja be a grafikai tervezés a toleranciát? Mirko Ilić Boszniában született, ma New Yorkban élő és dolgozó művész hat éve indította útjára a Tolerance Poster Showt, amelyet április 2-ig a MOME Groundban lehet megtekinteni.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121