MOME Anim a Cartoon Brew-ban

Date:
A magyar animáció meghatározó kreatív műhelyének, a MOME Animnak a képzési programját annak megreformálója, Fülöp József rektor, animációs rendező, egyetemi tanár ismerteti, aki egyben a tanszék nemzetközi képzési programjainak irányítója.

Az egyetemi közösségi életről, a szakra való bekerülés lehetőségeiről, valamint a saját élményeikről Bucsi Réka, Buda Flóra Anna, Andrasev Nadja és Tóth Luca alumnáink mesélnek, akiknek a nevéhez több díjnyertes animációs rövidfilm is kötődik.

A Cartoon Brew angol nyelvű beszámolóját itt olvashatjátok: Moholy-Nagy University of Art And Design Through The Eyes Of It Alumni (cartoonbrew.com) 

A MOME Média Intézet a május 23–29. között New Yorkban rendezett Hungary L!ve kortárs magyar művészeti fesztiválon is képviseli magát, ahol a közönség az MOME Animáció szak jelenlegi és volt hallgatóinak munkáiból is láthat válogatást. 

Borítókép: Buda Anna Flóra, Entrópia

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121