MOME Fotográfia szakos siker a pozsonyi OFF Biennale-n

Date:
A pozsonyi Kunsthalle Bratislava-ban rendezték meg az idei OFF Biennale Bratislava-t november 3-17. között. A MOME-t a biennálén két Fotográfia szakon végzős hallgató, Czeglédi Mátyás és Koroknai Patrícia képviselték.

Me and my conscious self című kiállításukkal mutatkoztak be a pozsonyi OFF Biennale Bratislava Academy szekciójában Czeglédi Mátyás és Koroknai Patrícia. A kiállítás kurátorai Gellér Judit és Kudász Gábor Árion voltak.

A két hallgató munkái azt firtatják, hogyan nézünk magunkra, és hogyan mutatkozunk be a világ szeme előtt. Megvizsgálják azt a szűk teret, amely a kívánatos vágy és a fizikai, társadalmi és politikai test elutasításának lehetősége között húzódik. Koroknai sorozata a depresszióval foglalkozik, ami egy intenzív pszichológiai állapot és gyakori mentális zavar, amely milliókat érint világszerte. Czeglédi sorozata felfedi a barátság és a közös alkotás kapcsolatait, azokat a pillanatokat keresve, amikor a szórakozás és a kreatív munka észrevétlenül egymásba csúsznak. Kísérleteik felhívják a figyelmet arra, hogy a technológiával hajtott jövőnkben az emberi kapcsolatok lehet, hogy még fontosabbak, mint azt korábban gondoltuk.

A Biennalen Czeglédi Mátyás Énidő című sorozata döntőbe is jutott, a második díjat nyerte el. 

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121