MOME Fotográfia szakos siker a pozsonyi OFF Biennale-n

Date:
A pozsonyi Kunsthalle Bratislava-ban rendezték meg az idei OFF Biennale Bratislava-t november 3-17. között. A MOME-t a biennálén két Fotográfia szakon végzős hallgató, Czeglédi Mátyás és Koroknai Patrícia képviselték.

Me and my conscious self című kiállításukkal mutatkoztak be a pozsonyi OFF Biennale Bratislava Academy szekciójában Czeglédi Mátyás és Koroknai Patrícia. A kiállítás kurátorai Gellér Judit és Kudász Gábor Árion voltak.

A két hallgató munkái azt firtatják, hogyan nézünk magunkra, és hogyan mutatkozunk be a világ szeme előtt. Megvizsgálják azt a szűk teret, amely a kívánatos vágy és a fizikai, társadalmi és politikai test elutasításának lehetősége között húzódik. Koroknai sorozata a depresszióval foglalkozik, ami egy intenzív pszichológiai állapot és gyakori mentális zavar, amely milliókat érint világszerte. Czeglédi sorozata felfedi a barátság és a közös alkotás kapcsolatait, azokat a pillanatokat keresve, amikor a szórakozás és a kreatív munka észrevétlenül egymásba csúsznak. Kísérleteik felhívják a figyelmet arra, hogy a technológiával hajtott jövőnkben az emberi kapcsolatok lehet, hogy még fontosabbak, mint azt korábban gondoltuk.

A Biennalen Czeglédi Mátyás Énidő című sorozata döntőbe is jutott, a második díjat nyerte el. 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121