MOME IxD tábor - Pannonhalma

Date:
‘Szakrális UX és spirituális design’ témában, a Pannonhalmi Bencés Főapátság adott otthont idén a háromnapos MOME Interaction Design (interakció tervezés) tábornak. Három csapatban, összesen 26 ember interakciós prototípusokat dolgozott ki, 3 különböző témában, amit a utolsó nap demo day keretében mutattak be. 

A digitális tervezőknek szervezett, kifejezetten az online térből és a materiális világból elvonulásnak helyet adó, detox tábor már 2016-óta létezik. Balatonkenesén volt az első IxD tábor, és azóta pedig évente más-más helyszínen rendezik meg. 

A korábbi táborok egyik fő koncepciója volt az is, hogy a tervező csapat a rendezvény témájaként egy helyi problémát dolgoz fel, így segítve a szállásként szolgáló falunak/városnak. 

Pannonhalma először, mint helyszín merült fel az idei tábor szervezésekor, a helyszínnel pedig adódott a szakralitás és spiritualitás témának, mely komfortzónán kívüli terület a legtöbb designernek. 

A Pannonhalmi Bencés Főapátságban a résztvevők vallási meggyőződésüktől függetlenül merülhettek el a gondolataikban, meditálhattak, a design és spiritualitás, valamint a szakralitás kapcsolatait járták körbe a spekulatív design eszközeivel.  

A táborozóknak ugyanakkor lehetőségük volt különböző design módszereket gyakorolni és más tervezőkkel eszmét cserélni, valamint átélni a magyar design közösség erejét, pezsgését. 

Ha téged is érdekel az interaktív design, jelentkezz a MOME OPEN - tanfolyamok / továbbképzések ősszel induló MOME ID képzésére!  

További információk és jelentkezés: https://www.facebook.com/momeopen 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121