MOME IxD tábor - Pannonhalma

Date:
‘Szakrális UX és spirituális design’ témában, a Pannonhalmi Bencés Főapátság adott otthont idén a háromnapos MOME Interaction Design (interakció tervezés) tábornak. Három csapatban, összesen 26 ember interakciós prototípusokat dolgozott ki, 3 különböző témában, amit a utolsó nap demo day keretében mutattak be. 

A digitális tervezőknek szervezett, kifejezetten az online térből és a materiális világból elvonulásnak helyet adó, detox tábor már 2016-óta létezik. Balatonkenesén volt az első IxD tábor, és azóta pedig évente más-más helyszínen rendezik meg. 

A korábbi táborok egyik fő koncepciója volt az is, hogy a tervező csapat a rendezvény témájaként egy helyi problémát dolgoz fel, így segítve a szállásként szolgáló falunak/városnak. 

Pannonhalma először, mint helyszín merült fel az idei tábor szervezésekor, a helyszínnel pedig adódott a szakralitás és spiritualitás témának, mely komfortzónán kívüli terület a legtöbb designernek. 

A Pannonhalmi Bencés Főapátságban a résztvevők vallási meggyőződésüktől függetlenül merülhettek el a gondolataikban, meditálhattak, a design és spiritualitás, valamint a szakralitás kapcsolatait járták körbe a spekulatív design eszközeivel.  

A táborozóknak ugyanakkor lehetőségük volt különböző design módszereket gyakorolni és más tervezőkkel eszmét cserélni, valamint átélni a magyar design közösség erejét, pezsgését. 

Ha téged is érdekel az interaktív design, jelentkezz a MOME OPEN - tanfolyamok / továbbképzések ősszel induló MOME ID képzésére!  

További információk és jelentkezés: https://www.facebook.com/momeopen 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121