MOME siker a XVI. Építész-Be Light! Regattán

Date:
2023-ban tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Építész Regattát a Balatonon, a MOME pedig második alkalommal képviseltette magát a versenyen. A Kálmán Ernő DLA építész által alapított verseny mára hagyománnyá vált a hazai építésztársadalomban, és nem csak a vitorlázásra, az építészek közötti kapcsolatépítésre is remek alkalmat nyújt. A rendezvény idei üzenete: bármit hozzon az élet, számíthatunk egymásra! „A jövőt közösen építjük!”

Az idei regatta egy állófogadással vette kezdetét június 23-án, péntek este. Itt a főszervező V4 Építészeti Alapítvány elnöke, Kálmán Ernő DLA építész, majd Szakály Sándor professzor, Széchenyi-díjas történész a V4 Építészeti Alapítvány kurátora és Kollár Lajos professzor, a Professzorok Batthyány Köre elnöke, Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntötte a vendégeket.

A szombati futamot a viharos időjárás miatt törölniük kellett a szervezőknek, este azonban a Scruton közösségi térben rendezett vacsorán találkozhattak egymással, és az esemény díszvendégével, Erik Vilstrup Lorenzennel, Magyarország dániai nagykövetével a résztvevők.

A június 25-i versenyen a MOME csapata (Fazekas Zalán, Formanek Liza, Kocsis Adelina Szandra, Kocsis Tamás, Oltvai Ádám, Szabó Ágnes, kapitány: Erhardt Péter) a Gyöngy nevű hajóval indult el a Révfülöpi kikötőből, 33 másik versenyző hajó között. A futamot követő díjkiosztón a hazai építész oktatási intézmények csapatai között először osztották ki a BE LIGHT! Vándorkupát, amelyet a MOME csapata nyert el, amely emellett összesítésben a 11. helyen végzett a regattán. A helyezéshez gratulálunk! 

//Fotók: Építész Regatta / Wéber Viktor//
 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121