MOME siker a XVI. Építész-Be Light! Regattán

Date:
2023-ban tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Építész Regattát a Balatonon, a MOME pedig második alkalommal képviseltette magát a versenyen. A Kálmán Ernő DLA építész által alapított verseny mára hagyománnyá vált a hazai építésztársadalomban, és nem csak a vitorlázásra, az építészek közötti kapcsolatépítésre is remek alkalmat nyújt. A rendezvény idei üzenete: bármit hozzon az élet, számíthatunk egymásra! „A jövőt közösen építjük!”

Az idei regatta egy állófogadással vette kezdetét június 23-án, péntek este. Itt a főszervező V4 Építészeti Alapítvány elnöke, Kálmán Ernő DLA építész, majd Szakály Sándor professzor, Széchenyi-díjas történész a V4 Építészeti Alapítvány kurátora és Kollár Lajos professzor, a Professzorok Batthyány Köre elnöke, Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntötte a vendégeket.

A szombati futamot a viharos időjárás miatt törölniük kellett a szervezőknek, este azonban a Scruton közösségi térben rendezett vacsorán találkozhattak egymással, és az esemény díszvendégével, Erik Vilstrup Lorenzennel, Magyarország dániai nagykövetével a résztvevők.

A június 25-i versenyen a MOME csapata (Fazekas Zalán, Formanek Liza, Kocsis Adelina Szandra, Kocsis Tamás, Oltvai Ádám, Szabó Ágnes, kapitány: Erhardt Péter) a Gyöngy nevű hajóval indult el a Révfülöpi kikötőből, 33 másik versenyző hajó között. A futamot követő díjkiosztón a hazai építész oktatási intézmények csapatai között először osztották ki a BE LIGHT! Vándorkupát, amelyet a MOME csapata nyert el, amely emellett összesítésben a 11. helyen végzett a regattán. A helyezéshez gratulálunk! 

//Fotók: Építész Regatta / Wéber Viktor//
 

More news

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Budapest lendületét, hangulatát ismerhetjük meg a MOME Anim műhelyében készített, az ÉnBudapestem app népszerűsítésére készített animációkból. Számos ikonikus helyszínt – köztük a Trafót, a Toldi Mozit, a Gellért-hegyet, a fürdőket – mutatják be a hallgatók saját, a helyszínekhez kapcsolódó élményeiken keresztül.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121