MOME siker a XVI. Építész-Be Light! Regattán

Date:
2023-ban tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Építész Regattát a Balatonon, a MOME pedig második alkalommal képviseltette magát a versenyen. A Kálmán Ernő DLA építész által alapított verseny mára hagyománnyá vált a hazai építésztársadalomban, és nem csak a vitorlázásra, az építészek közötti kapcsolatépítésre is remek alkalmat nyújt. A rendezvény idei üzenete: bármit hozzon az élet, számíthatunk egymásra! „A jövőt közösen építjük!”

Az idei regatta egy állófogadással vette kezdetét június 23-án, péntek este. Itt a főszervező V4 Építészeti Alapítvány elnöke, Kálmán Ernő DLA építész, majd Szakály Sándor professzor, Széchenyi-díjas történész a V4 Építészeti Alapítvány kurátora és Kollár Lajos professzor, a Professzorok Batthyány Köre elnöke, Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntötte a vendégeket.

A szombati futamot a viharos időjárás miatt törölniük kellett a szervezőknek, este azonban a Scruton közösségi térben rendezett vacsorán találkozhattak egymással, és az esemény díszvendégével, Erik Vilstrup Lorenzennel, Magyarország dániai nagykövetével a résztvevők.

A június 25-i versenyen a MOME csapata (Fazekas Zalán, Formanek Liza, Kocsis Adelina Szandra, Kocsis Tamás, Oltvai Ádám, Szabó Ágnes, kapitány: Erhardt Péter) a Gyöngy nevű hajóval indult el a Révfülöpi kikötőből, 33 másik versenyző hajó között. A futamot követő díjkiosztón a hazai építész oktatási intézmények csapatai között először osztották ki a BE LIGHT! Vándorkupát, amelyet a MOME csapata nyert el, amely emellett összesítésben a 11. helyen végzett a regattán. A helyezéshez gratulálunk! 

//Fotók: Építész Regatta / Wéber Viktor//
 

More news

A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium kerámia szakán végzett Aruwa Írisz szeptembertől a MOME Tárgyalkotás szakán tanulhat tovább. Ő a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért ösztöndíjprogram első sikeres felvitelizője, aki korábban is jelentkezett az egyetem Animáció szakára, akkor sikertelenül. A program most lehetővé tette számára, hogy megtalálja azt az irányt, amelyben ő is eredményes lehet.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektori tisztségét augusztus 1-jétől Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár tölti be. A MOME korábbi általános rektorhelyettese kiemelten sokat tett a magyar designszakma megerősítéséért, tervezőként nemzetközi és hazai elismerések sorát tudhatja magáénak, ugyanakkor igazi, autentikus MOME-polgár, aki nemcsak diplomáit, fokozatait szerezte az egyetemen, de a képzésfejlesztési szakmai műhely vezetőjeként, tanárként is hosszú évek óta eredményesen szolgálja a közösséget.

A világ egyik legrangosabb digitális művészeti fesztiváljára, az Ars Electronica 2024-re kapott meghívást egyetemünk. A nagy múltú fesztivál Campus-sorozatában minden évben bemutat egy-egy művészeti egyetemet; a kiállítást a linzi egyetemmel közösen szervezik – Linz főterén ezúttal a MOME hallgatói mutatkozhatnak be. Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre és Nagy Ágoston kurátorok az elmúlt évek kiemelkedő diplomamunkáiból válogattak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121