MOME sikerek a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián

Date:
MOME intermédia és művészetelméleti projekteket is díjaztak az idei OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekció versenyén.

2023. április 13 és 15 között rendezték az OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekció versenyét az ELTE Művészetközvetítő és Zenei Intézetében. A versenyen hat MOME induló vett részt: a Tervezőgrafika szakot Kérdy Zsófia, Szabó Éva és Pilbák Petra Andrea, MA hallgatók, a Designelmélet szakot Őze Sándor, a Média Design szakot Tajti Virág, az Animáció szakot pedig Tőkés Anna szintén MA hallgatók képviselték.  

Kérdy Zsófia Poszt-táj chi, a kert nélküli kertész pályamunkája az Intermédia szekcióban első helyezést ért el. A Pintérné Sosity Beáta és Lakner Antal témavezetésével készült, spekulatív design projekt azt vizsgálja, hogy a túlnépesedés és a klímaváltozás milyen hatással van az antropocén kor emberének mentális egészségére, hogy a kertnek milyen terápiás hatásai vannak a mentális egészségre. A projekt célja egy olyan gyakorlatsor kidolgozása, amely a zöld környezettel való kapcsolat nélkül is segít megtapasztalni a kerti tevékenységek nyújtotta jótékony hatásokat. A Poszt-táj chi egy olyan tai chi gyakorlatsor, amihez már nem kell táj és nem kell kert, elég az izmok emlékezetére hagyatkozni, a korábban elvégzett kerti munkák alapján. A gyakorlatokat a projekt részét képező bemutató film ismertette. Szintén az Intermédia szekcióban díjazták Tajti Virág  Exercise book című pályázatát is, mely harmadik helyezést ért el a versenyen. 

A Művészetelmélet Szekcióban Őze Sándor Függő ipar, független tervezők. Posztmodern tárgytervezés Magyarországon a nagyipari átalakulás tükrében dolgozatával második helyezett lett, Tőkés Anna A sportfilmek lehetséges hatásai az adott sportág megítélésére és működésére című munkájáért a zsűri különjutalmát nyerte el.  

Minden hallgatónknak és a felkészülés folyamatában őket segítő oktatóknak szívből gratulálunk! 

More news

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121