Művészeti és design projektek a tóparton: a MOME és a BALATORIUM együttműködésének gyümölcsei lesznek láthatók a hétvégén

Date:
Az ország és Közép-Európa legnagyobb tavát érő ökológiai kihívásokat kívánja rendhagyó módon, összművészeti, valamint edukációs eszközökkel bemutatni és tudatosítani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként megvalósult BALATORIUM program, melyhez a MOME is jelentősen hozzákapcsolódott. Az augusztus 26-27. között rendezett Ökológiai x kulturális hétvégén a MOME workshopokkal és kiállításmegnyitóval vesz részt az Örvényesi szabadstrandon.

A Balaton és térségének aktuális ökológiai kérdéseire hívja fel a figyelmét a BALATORIUM című kezdeményezés, melyhez a MOME 2021 őszén csatlakozott egy komplex edukációs programmal, melynek elsődleges célja, hogy a téma iránt a művészet és a design eszközeivel érzékenyítse a 14-18 éves korosztályt. 

A MOME a Balatorium Ökológiai x Kulturális Hét keretében az elmúlt két év kapcsolódó projektcsomagjának eredményeit mutatja be az Örvényesi szabadstrandon felállított Foliorium Pavilonban és környékén augusztus utolsó hétvégéjén.  

A hétvégén többek között sor kerül a SAVE THE LAKE című, kooperatív társasjáték tesztelésére a fejlesztő MOME-hallgatókkal, megismerhetőek lesznek a MOME-n az előző félévben zajlott Ökológiai Adatfizikalizáció Kurzus keretében létrejött munkák, valamint megvalósul egy interaktív audioreaktív installáció, amely a Balaton mikrobiológiai élővilágát hozza ki a szárazföldre és jeleníti meg a strandon található Foliorium Pavilonon. 
Az augusztus 26-27-i hétvége részletes programja a Facebook-eseményben olvasható: https://fb.me/e/32b7JbqPN 
 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121