Művészeti és design projektek a tóparton: a MOME és a BALATORIUM együttműködésének gyümölcsei lesznek láthatók a hétvégén

Date:
Az ország és Közép-Európa legnagyobb tavát érő ökológiai kihívásokat kívánja rendhagyó módon, összművészeti, valamint edukációs eszközökkel bemutatni és tudatosítani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként megvalósult BALATORIUM program, melyhez a MOME is jelentősen hozzákapcsolódott. Az augusztus 26-27. között rendezett Ökológiai x kulturális hétvégén a MOME workshopokkal és kiállításmegnyitóval vesz részt az Örvényesi szabadstrandon.

A Balaton és térségének aktuális ökológiai kérdéseire hívja fel a figyelmét a BALATORIUM című kezdeményezés, melyhez a MOME 2021 őszén csatlakozott egy komplex edukációs programmal, melynek elsődleges célja, hogy a téma iránt a művészet és a design eszközeivel érzékenyítse a 14-18 éves korosztályt. 

A MOME a Balatorium Ökológiai x Kulturális Hét keretében az elmúlt két év kapcsolódó projektcsomagjának eredményeit mutatja be az Örvényesi szabadstrandon felállított Foliorium Pavilonban és környékén augusztus utolsó hétvégéjén.  

A hétvégén többek között sor kerül a SAVE THE LAKE című, kooperatív társasjáték tesztelésére a fejlesztő MOME-hallgatókkal, megismerhetőek lesznek a MOME-n az előző félévben zajlott Ökológiai Adatfizikalizáció Kurzus keretében létrejött munkák, valamint megvalósul egy interaktív audioreaktív installáció, amely a Balaton mikrobiológiai élővilágát hozza ki a szárazföldre és jeleníti meg a strandon található Foliorium Pavilonon. 
Az augusztus 26-27-i hétvége részletes programja a Facebook-eseményben olvasható: https://fb.me/e/32b7JbqPN 
 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121