Nemzetközi díjat nyert a Magyar Zene Háza

Date:
Számos jelentős elismerés után a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a cannes-i MIPIM-en nyerte el a zsűri különdíját a Magyar Zene Háza. Az ingatlanszakma Oscar-díjaként is emlegetett MIPIM Awards harmincéves történetében először nyert magyar fejlesztés.

Számos jelentős elismerés után a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a cannes-i MIPIM-en nyerte el a zsűri különdíját a Magyar Zene Háza. Az ingatlanszakma Oscar-díjaként is emlegetett MIPIM Awardsharmincéves történetében először nyert magyar fejlesztés.  A világhírű japán építész, Sou Fujimoto tervezte épületben nemrég nyitott zenetörté­neti kiállítás kidolgozásában a MOME oktatói, Bodóczky Antal és Orlai Balázs látvány- és élménytervezőként vettek részt.

A 13 fős, nemzetközi szakértőkből álló zsűri a fenntarthatósági, esztétikai és látogatói élmény szempontjai alapján különdíjjal ismerte el Magyar Zene Házát. 

Az épület alagsorában épült állandó kiállítás az egyetemes zenetörténetről szól, de kiemeli a legfontosabb magyar szerzőket, műveket, vívmányokat, továbbá a magyar népzene fontosságát is hangsúlyozza. A kiállítótér megalkotásának kihívásairól Bodóczky Antal korábban egy interjúban mesélt. „Abból indultunk ki, hogy a kép és a hang tulajdonképpen mindig is összetartozott, pontosabban kiegészítik egymást, előhívják egymás rejtett tartalmait. Ezért azt szeretnénk, hogy amikor a látogató belép a kiállítótér egy-egy tartalmi egységébe, egy olyan emblematikus kép fogadja, ami egyben összefoglalja neki az adott kort, illetve az adott tér üzenetét. Mert ha ez, első lépésként megvan, és megragadtuk a látogató figyelmét, akkor a részletek is könnyebben feltárulkoznak számára”.

A Magyar Zene Háza a MIPIM Awards különdíj elnyerésével Magyarország legtöbb elismerésben részesülő, kortárs épületei közé került, és így nemzetközi viszonylatban is az egyik legsikeresebb hazai ingatlanfejlesztési prokjekt.

A Magyar Zene Házának kiállításáról szóló korábbi cikkek: 
Milyen lesz a Magyar Zene Háza belülről? - ligetbudapest
A látogató is szereplő

More news

Milyen lesz az élet 2043-ban? Mesterséges intelligencia, környezeti változások, új közlekedési eszközök, létformák… Mit hoz a jövő? Hogyan képzelik a világot 20 év múlva a mai kiskamaszok? Ezekre a kérdésekre keresi a választ 2023- ban is az Ugrás a jövőbe kreatív pályázat, arra bíztatva a hazai és határon túli tizenéveseket, hogy osszák meg elképzeléseiket a jövőről. Január 27-től ismét lehet jelentkezni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) ötletversenyére. 

164 év örökség - 9 tárgytervező - 9 tradicionális desszert - 9 kortárs koncepció

Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációjának szurkolhatunk a február 16-án kezdődő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció szakán a Filmintézet támogatásával készült alkotás világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának Generation 14+ programjában lesz. A film azt a pillanatot mutatja be, amikor két, addig egymás számára ismeretlen ember élete egy összenézés erejéig találkozik.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121