Nemzetközi díjat nyert a Magyar Zene Háza

Date:
Számos jelentős elismerés után a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a cannes-i MIPIM-en nyerte el a zsűri különdíját a Magyar Zene Háza. Az ingatlanszakma Oscar-díjaként is emlegetett MIPIM Awards harmincéves történetében először nyert magyar fejlesztés.

Számos jelentős elismerés után a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a cannes-i MIPIM-en nyerte el a zsűri különdíját a Magyar Zene Háza. Az ingatlanszakma Oscar-díjaként is emlegetett MIPIM Awardsharmincéves történetében először nyert magyar fejlesztés.  A világhírű japán építész, Sou Fujimoto tervezte épületben nemrég nyitott zenetörté­neti kiállítás kidolgozásában a MOME oktatói, Bodóczky Antal és Orlai Balázs látvány- és élménytervezőként vettek részt.

A 13 fős, nemzetközi szakértőkből álló zsűri a fenntarthatósági, esztétikai és látogatói élmény szempontjai alapján különdíjjal ismerte el Magyar Zene Házát. 

Az épület alagsorában épült állandó kiállítás az egyetemes zenetörténetről szól, de kiemeli a legfontosabb magyar szerzőket, műveket, vívmányokat, továbbá a magyar népzene fontosságát is hangsúlyozza. A kiállítótér megalkotásának kihívásairól Bodóczky Antal korábban egy interjúban mesélt. „Abból indultunk ki, hogy a kép és a hang tulajdonképpen mindig is összetartozott, pontosabban kiegészítik egymást, előhívják egymás rejtett tartalmait. Ezért azt szeretnénk, hogy amikor a látogató belép a kiállítótér egy-egy tartalmi egységébe, egy olyan emblematikus kép fogadja, ami egyben összefoglalja neki az adott kort, illetve az adott tér üzenetét. Mert ha ez, első lépésként megvan, és megragadtuk a látogató figyelmét, akkor a részletek is könnyebben feltárulkoznak számára”.

A Magyar Zene Háza a MIPIM Awards különdíj elnyerésével Magyarország legtöbb elismerésben részesülő, kortárs épületei közé került, és így nemzetközi viszonylatban is az egyik legsikeresebb hazai ingatlanfejlesztési prokjekt.

A Magyar Zene Házának kiállításáról szóló korábbi cikkek: 
Milyen lesz a Magyar Zene Háza belülről? - ligetbudapest
A látogató is szereplő

More news

Világunk minden szegletét áthatja a design, benne a funkcionalitás és az esztétikai élvezet olykor ellentétes értékei találkoznak, középpontjában pedig az eleven emberi test, a szóma áll - ennek összefüggéseiről gondolkodik a nemrég megjelent Somaesthetics and Design Culture című, számos, a MOME közössége számára ismerős szerző írását közreadó kötet, melyet Veres Bálint a MOME Doktori Iskola DLA programjának vezetője és Richard Shusterman, a Florida Atlantic University professzora, világhírű esztéta-filozófus közösen szerkesztett.

Hatékonyabbá teszi a kommunikációt, jobb döntéshozatali módszerekhez és eredményekhez vezet, és számos területen lendítheti előre a vállalkozásokat:csak néhány érv, amely az adatvizualizáció mélyebb megismerése mellett szól, amelyre mindazoknak lehetősége lesz, akik részt vesznek a MOME OPEN Summer University nyári kurzusán.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121