Pierre Vasarely volt a MOME vendége

Date:
Június 15-én a magyar származású Victor Vasarely unokája, Pierre Vasarely látogatott el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. Az eseményen az elmúlt év op-art kurzusain készült munkákat mutatták be a Tárgyalkotás (Üveg), valamint a Fotográfia és Építőművész szakok hallgatóinak és oktatóinak részvételével.

Pierre Vasarely az op-art világhírű atyjának unokájaként a Vasarely Alapítvány elnöke és tiszteletbeli magyar konzul. A MOME-n tett látogatása azért is volt különleges, mert a kiválasztott hallgatói munkákat a franciaországi (Aix-en-Provence) Fondation Vasarely múzeumban is kiállítják majd. Az alkotásokat szeptemberben a Francia Intézetben is bemutatják, az eseményen Sophie Sellier kulturális attesé is jelen volt az intézménytől.

2022-ben az Üveg Nemzetközi Évét ünnepeljük, melynek keretében a MOME is számos kapcsolódó eseménnyel, megjelenéssel kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.

A Vasarely-látogatás során kiállító Tárgyalkotás (Üveg) szakos hallgatóink:  
Bodó Vanessza
Doktor Melinda
Légrádi Lilly Julia
Mráz Emese
Révész Nikolett
Válint Ingrid

Drégely Imre fotós op-art kurzusát Fábry Tímea szervezte, a résztvevő hallgatók:

Bak Vivien Réka
Bányász Anna
Bárány Judit
Búza Zsófia
Drapkó Péter
Forgách Anna
Gonda Soma
Haupt Bernát
Komán Kitti
Kudlák Ami
Lőrincz Alíz
Molnár Levente
Nagy Izabella
Szécsi Noémi
Szövérfi Adrienn
Tajti Virág 
Tar Ágnes
Tompa Lukács
Tornóci András
Tóth-Heyn Máté
Veres Nikoletta
Vida Szabolcs
Pál András

A hallgatók a pécsi Vasarely Gyűjteménybe tervezett op-art fotókiállításhoz makettet készítettek és mutattak be Pierre Vasarely-nek és a jelenlévő szakmai közönségnek. A kurzusok a pécsi Janus Pannonius Múzeum Vasarely Gyűjteményével együttműködésben valósultak meg, Kárpáti Kata és Getto Katalin művészettörténészek közreműködésével. 

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121