Pierre Vasarely volt a MOME vendége

Date:
Június 15-én a magyar származású Victor Vasarely unokája, Pierre Vasarely látogatott el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. Az eseményen az elmúlt év op-art kurzusain készült munkákat mutatták be a Tárgyalkotás (Üveg), valamint a Fotográfia és Építőművész szakok hallgatóinak és oktatóinak részvételével.

Pierre Vasarely az op-art világhírű atyjának unokájaként a Vasarely Alapítvány elnöke és tiszteletbeli magyar konzul. A MOME-n tett látogatása azért is volt különleges, mert a kiválasztott hallgatói munkákat a franciaországi (Aix-en-Provence) Fondation Vasarely múzeumban is kiállítják majd. Az alkotásokat szeptemberben a Francia Intézetben is bemutatják, az eseményen Sophie Sellier kulturális attesé is jelen volt az intézménytől.

2022-ben az Üveg Nemzetközi Évét ünnepeljük, melynek keretében a MOME is számos kapcsolódó eseménnyel, megjelenéssel kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.

A Vasarely-látogatás során kiállító Tárgyalkotás (Üveg) szakos hallgatóink:  
Bodó Vanessza
Doktor Melinda
Légrádi Lilly Julia
Mráz Emese
Révész Nikolett
Válint Ingrid

Drégely Imre fotós op-art kurzusát Fábry Tímea szervezte, a résztvevő hallgatók:

Bak Vivien Réka
Bányász Anna
Bárány Judit
Búza Zsófia
Drapkó Péter
Forgách Anna
Gonda Soma
Haupt Bernát
Komán Kitti
Kudlák Ami
Lőrincz Alíz
Molnár Levente
Nagy Izabella
Szécsi Noémi
Szövérfi Adrienn
Tajti Virág 
Tar Ágnes
Tompa Lukács
Tornóci András
Tóth-Heyn Máté
Veres Nikoletta
Vida Szabolcs
Pál András

A hallgatók a pécsi Vasarely Gyűjteménybe tervezett op-art fotókiállításhoz makettet készítettek és mutattak be Pierre Vasarely-nek és a jelenlévő szakmai közönségnek. A kurzusok a pécsi Janus Pannonius Múzeum Vasarely Gyűjteményével együttműködésben valósultak meg, Kárpáti Kata és Getto Katalin művészettörténészek közreműködésével. 

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121