Pierre Vasarely volt a MOME vendége

Date:
Június 15-én a magyar származású Victor Vasarely unokája, Pierre Vasarely látogatott el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. Az eseményen az elmúlt év op-art kurzusain készült munkákat mutatták be a Tárgyalkotás (Üveg), valamint a Fotográfia és Építőművész szakok hallgatóinak és oktatóinak részvételével.

Pierre Vasarely az op-art világhírű atyjának unokájaként a Vasarely Alapítvány elnöke és tiszteletbeli magyar konzul. A MOME-n tett látogatása azért is volt különleges, mert a kiválasztott hallgatói munkákat a franciaországi (Aix-en-Provence) Fondation Vasarely múzeumban is kiállítják majd. Az alkotásokat szeptemberben a Francia Intézetben is bemutatják, az eseményen Sophie Sellier kulturális attesé is jelen volt az intézménytől.

2022-ben az Üveg Nemzetközi Évét ünnepeljük, melynek keretében a MOME is számos kapcsolódó eseménnyel, megjelenéssel kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.

A Vasarely-látogatás során kiállító Tárgyalkotás (Üveg) szakos hallgatóink:  
Bodó Vanessza
Doktor Melinda
Légrádi Lilly Julia
Mráz Emese
Révész Nikolett
Válint Ingrid

Drégely Imre fotós op-art kurzusát Fábry Tímea szervezte, a résztvevő hallgatók:

Bak Vivien Réka
Bányász Anna
Bárány Judit
Búza Zsófia
Drapkó Péter
Forgách Anna
Gonda Soma
Haupt Bernát
Komán Kitti
Kudlák Ami
Lőrincz Alíz
Molnár Levente
Nagy Izabella
Szécsi Noémi
Szövérfi Adrienn
Tajti Virág 
Tar Ágnes
Tompa Lukács
Tornóci András
Tóth-Heyn Máté
Veres Nikoletta
Vida Szabolcs
Pál András

A hallgatók a pécsi Vasarely Gyűjteménybe tervezett op-art fotókiállításhoz makettet készítettek és mutattak be Pierre Vasarely-nek és a jelenlévő szakmai közönségnek. A kurzusok a pécsi Janus Pannonius Múzeum Vasarely Gyűjteményével együttműködésben valósultak meg, Kárpáti Kata és Getto Katalin művészettörténészek közreműködésével. 

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121