Prezentációkkal, előadással és kiállítással vett részt a CEE Antimation Forum-on a MOME Animáció szak

Date:
A Pilsenben rendezett CEE Animation Forum a régió kiemelt jelentőségű animációs szakmai pitchfóruma, ahol animációs szakemberek mutathatják be ötleteiket és bővíthetik networkjüket. A MOME Animáció szakos hallgatói évről évre jelen vannak az eseményen – idén Diószeghy Dániel és Nagy Zoé prezentálták diplomaprojektjeiket, mellettük pedig a szak egy külön előadással és kiállítással is jelentkezett.

Diószeghy Dániel The Way Out című diplomafilmjét, Nagy Zoé pedig Eruption című munkáját prezentálta a rendezvény Rising Star / Student szekciójában. Mellettük a Short kategóriában Kádár Melinda, MOME alumna és óraadó tanár is pitchelte Be Still My Heart című alkotását.

Az idei esemény különlegességét jelentette, hogy az Animáció szak egy külön prezentációban ismertette az angol nyelvű MA képzést a látogatókkal, valamint egy mini poszterkiállítást  is rendezett a fórumon.

Az eseményről és a programról további információk: https://ceeanimation.eu/forum/2023-cee-animation-forum/ 

Fotó: CEE Animation / Petra Ottová

More news

Évente 10 billió műanyag tollat dobunk el világszinten, a nem lebomló hulladék pedig olyan környezetterhelő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem megfelelő feldolgozás esetén egészségi károsodást is okozhatnak. Ugyanakkor színes filctollak nélkül elképzelhetetlen lenne nemcsak az iskolások, de a kreatíviparban dolgozók élete is. Erre a problémára kínál megoldást a MOME hallgatói csapata, amely a pHen környezetbarát tollal a 2024-es Biodesign Challenge kiemelkedő művészeti díját érdemelte ki New Yorkban. A most díjazott pHen csapat az elismerés mellett a jövő évre ösztöndíjat, valamint egy önálló kiállítás lehetőségét is elnyerte.

Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására húsz év múlva? Hogyan és mire taníthat a világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolni az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázaton, amelyre idén is innovatív és izgalmas ötleteket hoztak válaszul a részt vevő diákok. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évadához érkezett versenyének nyertes projektjei között van a jövő élelmezését segítő Lebegőkert, egy bányászattal foglalkozó űrbázis, egy etikus terraformáló projekt és egy LifeBubble nevű űrhelyiség.

Végzőseit idén sem engedi el inspiráció nélkül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): folytatódik az a friss és nagy sikerű hagyomány, amelynek keretében évről évre világhírű kreatívipari szakemberek köszöntik a diplomásokat. Az idei diplomaosztó meghívottja Nir Eyal magyar-izraeli származású amerikai viselkedéskutató, író, a szokások tudósa, aki mind az alap, mind a mesterszakosok oklevélátadóján beszédet mond majd. A jövő szempontjából ugyanis kulcsfontosságú tudatosítani a szokások jelentőségét, mivel azok egész életünket, sőt a gazdaságot is mozgatják.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121