Stockholmban debütált a WAVE lámpatest | Interjú az alkotókkal

Date:
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakjainak lehetősége volt idén februárban immáron harmadik alkalommal önálló standdal részt venni a Stockholmi Furniture and Light Fair Greenhouse szekciójában, ahol bemutatkozott egy a BE LIGHT! x MOME kurzuson született formaterv is, a Wave lámpa.

A kurzuson az volt a feladat, hogy a csapatok olyan egyedi fénykoncepciókat, világítótesteket tervezzenek, amelyek a világítási funkciójuk mellett a tér akusztikai tulajdonságainak javítását is szolgálják. A Wave alkotói a LumoConcepttel közösen kezdték meg a prototípus gyártását, amelyet be is mutattak Stockholmban. 
 
A kollaborációnak köszönhetően a világítástervezés egyre intenzívebb beszivárgása a szakos felületekre inspirálóan hatott a hallgatóink elmúlt éves tevékenységére, így a 2019-es és 2020-as, túlsúlyban bútorokat felsorakoztató megjelenésünktől eltérően idén a lámpák is kiemelkedő szerepet kaptak. 
 
A Stockholmi Furniture and Light Fair nem csak megfelelő platformot biztosít a hallgatók tárgyainak debütálására, hanem lehetővé is teszi számukra, hogy inspirálódjanak és szakmai kapcsolatokat építsenek ki. A stockholmi kiállítás apropóján a MOME x BE LIGHT! égisze alatt született Wave-ről beszélgettünk a tervezőkkel, Varga Ildikóval és Melegh Benjáminnal. 

Tovább az octogon magazinra a teljes cikkért

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121