Stockholmban debütált a WAVE lámpatest | Interjú az alkotókkal

Date:
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakjainak lehetősége volt idén februárban immáron harmadik alkalommal önálló standdal részt venni a Stockholmi Furniture and Light Fair Greenhouse szekciójában, ahol bemutatkozott egy a BE LIGHT! x MOME kurzuson született formaterv is, a Wave lámpa.

A kurzuson az volt a feladat, hogy a csapatok olyan egyedi fénykoncepciókat, világítótesteket tervezzenek, amelyek a világítási funkciójuk mellett a tér akusztikai tulajdonságainak javítását is szolgálják. A Wave alkotói a LumoConcepttel közösen kezdték meg a prototípus gyártását, amelyet be is mutattak Stockholmban. 
 
A kollaborációnak köszönhetően a világítástervezés egyre intenzívebb beszivárgása a szakos felületekre inspirálóan hatott a hallgatóink elmúlt éves tevékenységére, így a 2019-es és 2020-as, túlsúlyban bútorokat felsorakoztató megjelenésünktől eltérően idén a lámpák is kiemelkedő szerepet kaptak. 
 
A Stockholmi Furniture and Light Fair nem csak megfelelő platformot biztosít a hallgatók tárgyainak debütálására, hanem lehetővé is teszi számukra, hogy inspirálódjanak és szakmai kapcsolatokat építsenek ki. A stockholmi kiállítás apropóján a MOME x BE LIGHT! égisze alatt született Wave-ről beszélgettünk a tervezőkkel, Varga Ildikóval és Melegh Benjáminnal. 

Tovább az octogon magazinra a teljes cikkért

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet MA szakos hallgató a galériák falán túlnyúló kiállítási tervével, míg a Design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett hallgatói munkákat bemutató tárlat ötletével érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121