Tárgy és hagyomány kapcsolata – Kain Eszter „Lucaszék” táskája

Date:
Kain Eszter munkáinak jelentős része a hagyományok, a hagyományos formák újraértelmezéséről szól.

Kain Eszter munkáinak jelentős része a hagyományok, a hagyományos formák újraértelmezéséről szól. Korábbi kutatásai során a tárgyak megjavításának gesztusával, a javítással kapcsolatos, kihalófélben lévő szakmákkal és a megbecsülés fontosságával foglalkozott. Lucaszék projektjében több izgalmas összefüggés is felfedezhető ezen a téren. A Luca-napi hagyományok része Luca székének elégetése. A három elemből álló táska külső megjelenése és funkcionális mondanivalója is visszacsatol erre a hagyományra.

 

Teljes hír a Designisso-n...

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121