Tárgy és hagyomány kapcsolata – Kain Eszter „Lucaszék” táskája

Date:
Kain Eszter munkáinak jelentős része a hagyományok, a hagyományos formák újraértelmezéséről szól.

Kain Eszter munkáinak jelentős része a hagyományok, a hagyományos formák újraértelmezéséről szól. Korábbi kutatásai során a tárgyak megjavításának gesztusával, a javítással kapcsolatos, kihalófélben lévő szakmákkal és a megbecsülés fontosságával foglalkozott. Lucaszék projektjében több izgalmas összefüggés is felfedezhető ezen a téren. A Luca-napi hagyományok része Luca székének elégetése. A három elemből álló táska külső megjelenése és funkcionális mondanivalója is visszacsatol erre a hagyományra.

 

Teljes hír a Designisso-n...

More news

Hogyan válhat a gasztronómia valóban fenntarthatóvá? A körkörös étkezési kultúra éléréséhez vezető úton különleges mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a SALT. Közös kutatásuk során létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér, amely lehetővé teszi, hogy fenntartható formában élvezhessük a csúcsgasztronómia kivételes fogásait.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121