Tárgy és hagyomány kapcsolata – Kain Eszter „Lucaszék” táskája

Date:
Kain Eszter munkáinak jelentős része a hagyományok, a hagyományos formák újraértelmezéséről szól.

Kain Eszter munkáinak jelentős része a hagyományok, a hagyományos formák újraértelmezéséről szól. Korábbi kutatásai során a tárgyak megjavításának gesztusával, a javítással kapcsolatos, kihalófélben lévő szakmákkal és a megbecsülés fontosságával foglalkozott. Lucaszék projektjében több izgalmas összefüggés is felfedezhető ezen a téren. A Luca-napi hagyományok része Luca székének elégetése. A három elemből álló táska külső megjelenése és funkcionális mondanivalója is visszacsatol erre a hagyományra.

 

Teljes hír a Designisso-n...

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121