Technológia és emberi kapcsolatok egy posztdigitális környezetben: SPOORA

Date:
A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miként befolyásolja az identitásunkat a mindennapi internethasználat, az, hogy létezésünk felét az online térben technológiai eszközökkel töltjük? A SPOORA projektben médiaművészek és táncművészek interdiszciplináris módon gondolkoztak arról, hogy váltak eszközeink és avatárjaink önmagunk kiterjesztésévé.

A MOME Filmstúdióban megvalósult előadásban olyan jelenségekről gondolkodnak, mint az intimitás fogalmának eltorzulása, ami a folyamatos ingerek iránti vágy, az „oversharing” és az ezekből fakadó testi elidegenedés következménye.

A SPOORA projekt médiaművészek és táncművészek kollaborációja, amely a MOME Animáció szak szervezésében, az NKA, a MOME Média design, a SÍN Arts Centre és a Műhely Alapítvány/ Workshop Foundation támogatásával valósul meg.

ARTISTIC DIRECTION Tóth Péter, Virág Flóra / PERFORMANCE Virág Flóra, Isaac Butler, Anne Fauro / INTERACTION DESIGN Varga Viktor / SOUND DESIGN Tóth Barnabás / 3D ANIMATION Rósz Anna / SET DESIGN Oláh Zsuzsa / CONCEPTUAL CONTRIBUTION Barna Nóra / VIDEO Ofner Gergely 

More news

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121