Tizedik évfordulóját ünnepelte a Design Week-en a Manage [it] Yourself

Date:
A Design- és művészetmenedzsment szak tizedik éve rendez szakmai kerekasztalokat Manage [it] Yourself címen az alkotók és a menedzserek együttműködéséről, illetve az önmenedzselésről. A Budapest Design Week 2023 programjában Karrierutak címmel tartott, ünnepi alkalmon az elmúlt 10 évben a szakon végzettek alumnik meséltek tapasztalataikról.

Sütöri Laura 2018-ban diplomázott, és Nemes Bettinával közös vállalkozásukat mutatta be, a Balka kollektívát, amely személyre szabott menedzsment szolgáltatásokat nyújt a kreatív és kulturális szféra szereplői számára. 

Molnár Júlia Dóra 2013-ban végzett és a Csendes Dűlő Szőlőbirtoknál szerzett tapasztalatait mutatta be. 

Marosán Borbála a társadalmi vagy környezeti fenntarthatóság témája köré csoportosuló tapasztalatairól mesélt, illetve arról, hogyan kapcsolódott be az Innovációs Központ Social Design kutatócsoportjának tevékenységébe. 
 
Bugár Edina gazdasági tanulmányit követően az elsők között, 2012-ben diplomázott Design- és művészetmenedzsment szakon. Jelenleg a LumoConcept kommunikációján dolgozik, mely mellett saját projektjét, a Brainchild Creative Studiot fejleszti, egy zenei marketing start-up vállalkozást. 

A rövid vetítéseket követően egy kerekasztal beszélgetés folytatódott a különböző területeken szerzett menedzsmenti tapasztalataikról, ahol a résztvevők szabadon is kérdezhettek. Az eseményt a Zichy-birtok támogatta, a tortát pedig a Chill-Time Dessert biztosította számunkra. 

More news

Évente 10 billió műanyag tollat dobunk el világszinten, a nem lebomló hulladék pedig olyan környezetterhelő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem megfelelő feldolgozás esetén egészségi károsodást is okozhatnak. Ugyanakkor színes filctollak nélkül elképzelhetetlen lenne nemcsak az iskolások, de a kreatíviparban dolgozók élete is. Erre a problémára kínál megoldást a MOME hallgatói csapata, amely a pHen környezetbarát tollal a 2024-es Biodesign Challenge kiemelkedő művészeti díját érdemelte ki New Yorkban. A most díjazott pHen csapat az elismerés mellett a jövő évre ösztöndíjat, valamint egy önálló kiállítás lehetőségét is elnyerte.

Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására húsz év múlva? Hogyan és mire taníthat a világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolni az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázaton, amelyre idén is innovatív és izgalmas ötleteket hoztak válaszul a részt vevő diákok. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évadához érkezett versenyének nyertes projektjei között van a jövő élelmezését segítő Lebegőkert, egy bányászattal foglalkozó űrbázis, egy etikus terraformáló projekt és egy LifeBubble nevű űrhelyiség.

Végzőseit idén sem engedi el inspiráció nélkül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): folytatódik az a friss és nagy sikerű hagyomány, amelynek keretében évről évre világhírű kreatívipari szakemberek köszöntik a diplomásokat. Az idei diplomaosztó meghívottja Nir Eyal magyar-izraeli származású amerikai viselkedéskutató, író, a szokások tudósa, aki mind az alap, mind a mesterszakosok oklevélátadóján beszédet mond majd. A jövő szempontjából ugyanis kulcsfontosságú tudatosítani a szokások jelentőségét, mivel azok egész életünket, sőt a gazdaságot is mozgatják.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121