Tizedik évfordulóját ünnepelte a Design Week-en a Manage [it] Yourself

Date:
A Design- és művészetmenedzsment szak tizedik éve rendez szakmai kerekasztalokat Manage [it] Yourself címen az alkotók és a menedzserek együttműködéséről, illetve az önmenedzselésről. A Budapest Design Week 2023 programjában Karrierutak címmel tartott, ünnepi alkalmon az elmúlt 10 évben a szakon végzettek alumnik meséltek tapasztalataikról.

Sütöri Laura 2018-ban diplomázott, és Nemes Bettinával közös vállalkozásukat mutatta be, a Balka kollektívát, amely személyre szabott menedzsment szolgáltatásokat nyújt a kreatív és kulturális szféra szereplői számára. 

Molnár Júlia Dóra 2013-ban végzett és a Csendes Dűlő Szőlőbirtoknál szerzett tapasztalatait mutatta be. 

Marosán Borbála a társadalmi vagy környezeti fenntarthatóság témája köré csoportosuló tapasztalatairól mesélt, illetve arról, hogyan kapcsolódott be az Innovációs Központ Social Design kutatócsoportjának tevékenységébe. 
 
Bugár Edina gazdasági tanulmányit követően az elsők között, 2012-ben diplomázott Design- és művészetmenedzsment szakon. Jelenleg a LumoConcept kommunikációján dolgozik, mely mellett saját projektjét, a Brainchild Creative Studiot fejleszti, egy zenei marketing start-up vállalkozást. 

A rövid vetítéseket követően egy kerekasztal beszélgetés folytatódott a különböző területeken szerzett menedzsmenti tapasztalataikról, ahol a résztvevők szabadon is kérdezhettek. Az eseményt a Zichy-birtok támogatta, a tortát pedig a Chill-Time Dessert biztosította számunkra. 

More news

A Pilsenben rendezett CEE Animation Forum a régió kiemelt jelentőségű animációs szakmai pitchfóruma, ahol animációs szakemberek mutathatják be ötleteiket és bővíthetik networkjüket. A MOME Animáció szakos hallgatói évről évre jelen vannak az eseményen – idén Diószeghy Dániel és Nagy Zoé prezentálták diplomaprojektjeiket, mellettük pedig a szak egy külön előadással és kiállítással is jelentkezett.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) rendszeresen vetítik filmjeit, amelyek minden generációt képesek a filmvászon elé szögezni, hiszen a rendszerváltás előtti Magyarországról ezekből lehet hiteles képet alkotni. Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Robert Redford alapította Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője, akit 2010-ben az Amerikai Egyesült Államok tíz legjobb filmtanára közé választottak. 2023-tól pedig Moholy-Nagy-díjas is, az elismerést iskolateremtő pedagógiai tevékenységéért veheti át november 30-án Fülöp József rektortól.

Párizs novemberben a fotográfia fellegvára, ekkor rendezik meg a Paris Photo-t, mely a világ legnagyobb fotográfiai eseménye. A sok tízezer helyi és nemzetközi érdeklődőt vonzó vásárral azonos időben a Concorde Atlantique nevű hajó ad helyet a Polycopies nevű, kifejezetten a fotókönyvekre fókuszáló vásárnak. A Fotográfia szak 2023 november 8-12 között először vett részt saját standdal a Polycopies-on.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121