Tizedik évfordulóját ünnepelte a Design Week-en a Manage [it] Yourself

Date:
A Design- és művészetmenedzsment szak tizedik éve rendez szakmai kerekasztalokat Manage [it] Yourself címen az alkotók és a menedzserek együttműködéséről, illetve az önmenedzselésről. A Budapest Design Week 2023 programjában Karrierutak címmel tartott, ünnepi alkalmon az elmúlt 10 évben a szakon végzettek alumnik meséltek tapasztalataikról.

Sütöri Laura 2018-ban diplomázott, és Nemes Bettinával közös vállalkozásukat mutatta be, a Balka kollektívát, amely személyre szabott menedzsment szolgáltatásokat nyújt a kreatív és kulturális szféra szereplői számára. 

Molnár Júlia Dóra 2013-ban végzett és a Csendes Dűlő Szőlőbirtoknál szerzett tapasztalatait mutatta be. 

Marosán Borbála a társadalmi vagy környezeti fenntarthatóság témája köré csoportosuló tapasztalatairól mesélt, illetve arról, hogyan kapcsolódott be az Innovációs Központ Social Design kutatócsoportjának tevékenységébe. 
 
Bugár Edina gazdasági tanulmányit követően az elsők között, 2012-ben diplomázott Design- és művészetmenedzsment szakon. Jelenleg a LumoConcept kommunikációján dolgozik, mely mellett saját projektjét, a Brainchild Creative Studiot fejleszti, egy zenei marketing start-up vállalkozást. 

A rövid vetítéseket követően egy kerekasztal beszélgetés folytatódott a különböző területeken szerzett menedzsmenti tapasztalataikról, ahol a résztvevők szabadon is kérdezhettek. Az eseményt a Zichy-birtok támogatta, a tortát pedig a Chill-Time Dessert biztosította számunkra. 

More news

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121