Történetmesélés képekben

Date:
A Fotográfia szak idei diplomázói nem féltek személyes húrokat megpendíteni, hogy szélesebb nyilvánosság számára is érdekes társadalmi kérdésekhez szóljanak hozzá. Munkáikból a Capa Központban nyílt kiállítás, 2023. augusztus 30- szeptember 26. Között.

Történetek a jövőből és a múltból, családról, szerelemről, egészségről, igazságról és hazugságokról, melyek fontosak, el kell őket mesélni – ezt tűzték ki célul a MOME Fotográfia szak 2023-ban diplomázó hallgatói. Hogyan meséljük el jól a történeteket? A megfelelő formára nincs igazán recept, de az biztos, hogy ha a megszokottnál minél személyesebb hangvételben mesélünk, annál lefegyverzőbb lesz a történetünk a közönség szemében. A hallgatók is ezt a technikát választották.

Csenki Bianka egy különös párkapcsolati dinamika őszinte reprezentációját alkotta meg. Gutay Bálint személyes indíttatású installatív alkotása a közösségi médiának kiszolgáltatott egyén érzéseiből építkezett. Spanyár Judit történelmi szempontokat vezetett be családi kapcsolatainak alaposabb megértéséhez. Tornóci András az egészségügy díszletei mögé engedett betekintést a COVID19-pandémia kapcsán. Turi András a történelem és a nagypolitika manipulációit vizsgálta, melyek nem hagyják érintetlenül a családi emlékezetet sem.

A kiállítást Kudász Gábor Arion, a Photography MA szakvezetője nyitotta meg.

Kiállító fotográfusok: Csenki Bianka, Gutay Bálint, Spanyár Judit, Tornóci András, Turi András 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121