Zöld út a MOME-ra: GreenGo- és MOL Bubi-bérletek

A fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének újabb bizonyítékaként, valamint a FISU Healthy Campus program részeként a GreenGo- és a MOL Bubi-együttműködés keretében a MOME új, zöld közlekedési lehetőségeket biztosít minden hallgató, oktató és dolgozó számára, zöld közlekedésre ösztönözve az egyetem közösségét a Zugligeti úti Campus vonzatában is.

A kezdeményezés célja, hogy a MOME polgárai egyszerűen vehessék igénybe a tömegközlekedés mellett a fenntartható közlekedési alternatívákat. Az együttműködés keretében kedvezményes tarifát használva a belvárostól távolabb eső Campusra közösségi kerékpárral vagy az elektromosautóval is érkezhetnek. Mindezzel az egyetem polgárai más intézményeknek is jó példát mutathatnak, emellett gondatlanabb mobilitást is élvezhetnek. 

A GreenGo autómegosztó elektromos járművei alacsony károsanyag-kibocsátásukkal jelentősen hozzájárulnak a fővárosi légszennyezettség csökkentéséhez. A MOL Bubi kerékpárjai pedig nemcsak a fenntartható jövőt szolgálják, hanem népszerűsítik az aktív, sportos életmódot és az egészségtudatosságot az egyetemi közösség életében, összhangban a FISU Healthy Campus célkitűzéseivel. Mindkét lehetőség egyúttal a városi infrastruktúra optimális kihasználását is elősegíti: csökkentik a forgalmi torlódásokat, és a közlekedési hálózat gördülékenyebb működéséhez vezetnek. 

A MOME ezzel a lépéssel nemcsak a fenntarthatóságot, de polgárai közérzetét és elégedettségét is javítani kívánja, költséghatékony és kényelmes megoldást nyújtva a napi közlekedéshez. 

More news

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Szellemi tulajdon a mesterséges intelligencia korában című szakmai konferenciájával párhuzamosan, annak keretében látta vendégül a MOME a European Union Intellectual Property Office (EUIPO) ügyvezető igazgatóját, João Negrãót, valamint az SZTNH elnökhelyettesét, dr. Lábody Pétert.

Az Elle magazin harmadik alkalommal rendezi meg az ELLE Decoration International Design Awards Hungaryt (EDIDA), amelyen a hazai design kiemelkedő alkotóit díjazzák. A MOME-alumni tervezői idén is nagy számban szerepelnek a díj shortlistjén, mind „Az Év Fiatal Tervezője”, „Az Év Terméke”, „Az Év Márkája” és „Az Év Fenntartható Kezdeményezése” kategóriákban.

A MOME Elméleti Intézetének hallgatói 2020 óta összesen öt alkalommal pályázhattak az egy évre szóló támogatásra, amely kifejezetten elméleti szakemberek és kurátorok pályakezdését támogatta. Az 2024/2025-ös tanévben a most utolsó alkalommal átadott Deák Erika-ösztöndíjat a Rendes Kapuőrök szerkesztősége, tíz Designelmélet mesterképzésben részt vevő hallgató nyerte el egy kiállításkritikával foglalkozó Instagram-platform koncepciójával.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121