Zubovics Rudolf diplomamunkáját választotta a Magyar Paralimpiai Bizottság

Date:
A Magyar Paralimpiai Bizottság 2022 tavaszi félévében pályázatot írt ki a Tárgyalkotás BA 3. évfolyama számára a Paralimpia Láng-díj tervezésére.

A pályázat győztesének Zubovics Rudolf diplomamunkáját választották, témavezetője Tóth Zoltán volt. Az elkészült Paralimpiai Láng-díjat a bizottság 25. évfordulójának gálaestjén adták át a Magyar Sportújságírók Szövetségének. 

“A díjtárgy a támogatás plasztikában való megfogalmazására koncentrál. Az alapforma a mozgalom lendületességét és stabilitását, míg a tárgy felső részén elhelyezkedő golyó a kitűzött célt ábrázolja. A golyót magasba emelő oszlopok azok a szervezeti vagy éppen egyéni támogatók, akik a Paralimpiai lángot táplálják.”- fogalmazott Rudolf.  

A vele készült portréfilm megtekinthető itt:  

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121