Zubovics Rudolf diplomamunkáját választotta a Magyar Paralimpiai Bizottság

Date:
A Magyar Paralimpiai Bizottság 2022 tavaszi félévében pályázatot írt ki a Tárgyalkotás BA 3. évfolyama számára a Paralimpia Láng-díj tervezésére.

A pályázat győztesének Zubovics Rudolf diplomamunkáját választották, témavezetője Tóth Zoltán volt. Az elkészült Paralimpiai Láng-díjat a bizottság 25. évfordulójának gálaestjén adták át a Magyar Sportújságírók Szövetségének. 

“A díjtárgy a támogatás plasztikában való megfogalmazására koncentrál. Az alapforma a mozgalom lendületességét és stabilitását, míg a tárgy felső részén elhelyezkedő golyó a kitűzött célt ábrázolja. A golyót magasba emelő oszlopok azok a szervezeti vagy éppen egyéni támogatók, akik a Paralimpiai lángot táplálják.”- fogalmazott Rudolf.  

A vele készült portréfilm megtekinthető itt:  

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121