Zubovics Rudolf diplomamunkáját választotta a Magyar Paralimpiai Bizottság

Date:
A Magyar Paralimpiai Bizottság 2022 tavaszi félévében pályázatot írt ki a Tárgyalkotás BA 3. évfolyama számára a Paralimpia Láng-díj tervezésére.

A pályázat győztesének Zubovics Rudolf diplomamunkáját választották, témavezetője Tóth Zoltán volt. Az elkészült Paralimpiai Láng-díjat a bizottság 25. évfordulójának gálaestjén adták át a Magyar Sportújságírók Szövetségének. 

“A díjtárgy a támogatás plasztikában való megfogalmazására koncentrál. Az alapforma a mozgalom lendületességét és stabilitását, míg a tárgy felső részén elhelyezkedő golyó a kitűzött célt ábrázolja. A golyót magasba emelő oszlopok azok a szervezeti vagy éppen egyéni támogatók, akik a Paralimpiai lángot táplálják.”- fogalmazott Rudolf.  

A vele készült portréfilm megtekinthető itt:  

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121