Zubovics Rudolf diplomamunkáját választotta a Magyar Paralimpiai Bizottság

Date:
A Magyar Paralimpiai Bizottság 2022 tavaszi félévében pályázatot írt ki a Tárgyalkotás BA 3. évfolyama számára a Paralimpia Láng-díj tervezésére.

A pályázat győztesének Zubovics Rudolf diplomamunkáját választották, témavezetője Tóth Zoltán volt. Az elkészült Paralimpiai Láng-díjat a bizottság 25. évfordulójának gálaestjén adták át a Magyar Sportújságírók Szövetségének. 

“A díjtárgy a támogatás plasztikában való megfogalmazására koncentrál. Az alapforma a mozgalom lendületességét és stabilitását, míg a tárgy felső részén elhelyezkedő golyó a kitűzött célt ábrázolja. A golyót magasba emelő oszlopok azok a szervezeti vagy éppen egyéni támogatók, akik a Paralimpiai lángot táplálják.”- fogalmazott Rudolf.  

A vele készült portréfilm megtekinthető itt:  

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121