Moholy-Nagy University of Art and Design | Média Intézet

Tervezőgrafika BA

Modules
Specialisation
Management
Faculty
External lecturers
Events
News
Képalkotási alapoktól a vizuális rendszerekig, hallgatótól a felelős tervezőig
A 2024-ben induló képzéseinkre történő jelentkezéssel kapcsolatos információk már elérhetőek weboldalunkon.
Type of course
Nappali
3 years
6 semesters
Qualification
BA fokozat
Hungarian state funded
2024-02-15
Jelentkezés zárva
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Skublics Laura,
szakmenedzser
skublics.laura@mome.hu
A Tervezőgrafika BA program hallgatói nemzetközi szinten is versenyképes és korszerű tudással képesek a vizuális kommunikáció lehetőségeinek és eszközeinek gyakorlati alkalmazására.
Az elemi képalkotási alapoktól fokozatosan jutunk el a komplex vizuális rendszerek multiplatform felépítéséhez. Kiemelten fontos a felelős tervezői attitűd megalapozása, melyhez a művészeti megközelítés mellett magas szintű gyakorlati, gazdasági és kulturális ismeretek társulnak.
A program során elsajátított tudás szilárd alapot biztosít mind az MA képzésben folytatandó egyéni alkotói utak kereséséhez, mind a szakma gyakorlásához: végzett hallgatóink kimagasló eredményességgel helyezkednek el a kreatívipar legkülönbözőbb vizuális szakterületein.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői alapszakos hallgatója számára az általános elméleti ismereteke...

A régióban egyedülálló oktatási modul, amely a tervező szakos BA hallgatóknak szolgáltat naprakész, gyakorlati tudást a ...

A Design Basics modul során a hallgatók megismerkednek az alapvető tervezési, kompozíciós és eszközhasználati alapokkal,...

Specialisation

Illusztráció

A MOME Tervezőgrafika BA szak illusztráció specializációja egyaránt fókuszál a Print alapú, tradicionális-manuális-sokszorosítógrafikai eljárásokra, valamint a Screen korszerű, digitális-online képi és narratív technikákra. A képzés tervezési feladatai között megtalálhatóak olyan illusztrációs online és offline műfajok mint a karakterábrázolás, sketchbook építés, vizuális történetmesélés, könyv és magazinillusztráció, plakáttervezés, infografika, képregény, mikro-animáció. 

News

Keménykalap és krumpliorr, Megáll az idő, Csinibaba, Apa, Isten hozta, őrnagy úr! – ki ne hallott volna ezekről a filmekről? Minden idők legnézettebb magyar filmklasszikusaihoz készítettek izgalmas kortárs plakátokat a MOME Tervezőgrafika szak illusztrátor hallgatói egy, a Filmintézet és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében megvalósuló kurzuson. Az alkotásokat a magyar film napja alkalmából a MOME Zugligeti úti Campusán és a Corvin moziban is meg lehet tekinteni, utóbbi helyszínen a filmeket is újra nagy vásznon, teljeskörűen felújítva láthatjuk.

Termékeny és sikeres időszak áll a MOME Tervezőgrafika szak mögött. Az utóbbi hónapokban a hallgatók és oktatók egyaránt számos nemzetközi díjat és elismerést könyvelhettek el.

A MOME egykori és jelenlegi tervezőgrafikus hallgatóinak munkáiból nyílt különleges kiállítás a Buda kulturális főutcáján, a Bartók Béla úton található BBBKultPont Galéria és Közösségi Térben 2023. május 8-án. Az alkotókat a több mint 150 éves múltra visszatekintő PICK és a generációk ízemlékeit meghatározó szalámis élmények inspirálták, az elkészült műveket szakmai zsűri értékelte és díjazta.

Management

BA szakfelelős, MA szakvezető, egyetemi docens, témavezető

marcell.tamas@mome.hu

szakmenedzser

skublics.laura@mome.hu

BA szakvezető, egyetemi docens, témavezető

lnagy@mome.hu

Faculty

művésztanár

csaszar.adrienn@mome.hu

mesteroktató

bhegyi@mome.hu

művésztanár

herbszt.laszlo@mome.hu

BA szakfelelős, MA szakvezető, egyetemi docens, témavezető

marcell.tamas@mome.hu

BA szakvezető, egyetemi docens, témavezető

lnagy@mome.hu

egyetemi adjunktus

simon.peter.bence@mome.hu

External lecturers

óraadó

revesz.emese@teach.mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121