Moholy-Nagy University of Art and Design

Mobility Design Lab

MOME x NJE
Mercedes x MOME
Szakmai vezetők
Hírek
Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen nyílt meg a régió egyik legkorszerűbb járműtervezési műhelye, amely lehetővé teszi a jövő tervezői számára a leginnovatívabb technológiák alkalmazását.

Az egyetem megújuló Járműtervezési Programjához kapcsolódó stúdiót Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető designere és a MOME alapítványi elnöke közösen nyitotta meg 2022. július 1-jén. A megnyitó apropója a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mercedes-Benz húszéves együttműködése, amelyet az egyetem nagyszabású eseménysorozattal ünnepelt. A Mobility Design Lab a mobilitás jövőjét kutatja: az autók mellett drónok, hajók, motorok és más közlekedési eszközök létrehozásával, valamint felhasználói élmény -tervezéssel foglalkoznak majd az itt tanuló hallgatók. 

Az új műhely megnyitása mérföldkő a régió leendő járműtervezőinek képzésében és versenyképességük növelésében. Az egyetem hallgatói mostantól a hagyományos agyagmodellezés mellett a legmodernebb high-tech eszközökkel is bemutathatják terveiket. A kiterjesztett és virtuális valóság (AR és VR) technológiák, valamint a digitális rajztáblák alkalmazásával lehetőségük nyílik elképzeléseiket, fejlesztéseiket korszerűen megjeleníteni, úgy, mint egy vezető autógyár designrészlegén. 

MOME x NJE

SUPERMOTO

Mercedes x MOME

Eddigi húsz közös és eredményes évét ünnepli a MOME és a Mercedes-Benz.

Szakmai vezetők

művésztanár

hunfalvi.andras@mome.hu

művésztanár

ruppert.daniel@mome.hu

Hírek

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

A projekt résztvevői a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézet járműtervező hallgatói és oktatói, valamint a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Innovatív Járművek Tanszékének kollégái és hallgatói voltak.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem frissen megnyílt innovatív járműtervezési műhelyében járt az Index, ahol ugyan már húsz éve képzik a Mercedes-Benz vezető tervezőivel szoros kötelékben a tehetséges fiatalokat, most kapcsolnak csak rá igazán.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121