Moholy-Nagy University of Art and Design

Felhőgyár

A Felhőgyár egy hosszú távú, együttműködésen alapuló szociális design projekt volt, amelynek célja a kreativitás és a közösségi ellenálló képesség előmozdítása volt a vidéki származású, kiszolgáltatott gyerekek körében a tervezésen alapuló közös alkotófolyamatok révén.
A Felhőgyár egy kísérleti szociális design projekt a Bódva-völgyben, Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában, amely keretében a vidéki, mélyszegénységben élő gyerekek fiatal tervezőkkel együtt dolgozhatnak és alkothatnak. A projektet a MOME EcoLab, a Social Design Hub jogelődje kezdeményezte a helyi bódvaszilasi általános iskolával partnerségben. A Felhőgyár egy kísérlet volt arra, hogy a kreativitás és a tervezői gondolkodás erejével új perspektívákat nyisson a társadalmi problémák megváltoztatására.
Az évekig tartó együttműködés során különböző tárgyak és installációk jöttek létre a bódvaszilasi általános iskolában a MOME és más designhallgatók, helyi pedagógiai szakértők és az általános iskola helyi gyerekei részvételével zajló közös alkotófolyamatok révén. A projekt új perspektívákat nyit a résztvevő gyerekek és a designhallgatók számára egyaránt.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121