Moholy-Nagy University of Art and Design

MOME Segítő Pakkok

A világjárvány idején a Social Design Kutatócsoport a MOME különböző tanáraival együttműködve próbált reagálni az otthoni elszigeteltség hatásaira, amelyek a különböző élethelyzetekben különleges nehézségeket okozhatnak.
A csoport MOME Segítő Pakkokat készített különböző csoportok igényeinek kielégítésére. Ezek a csomagok olyan digitálisan letölthető fizikai csomagok, amelyek alapvető felszereléseket és tárgyakat tartalmaznak különböző élethelyzetekre, különleges segítséget nyújtva az előttünk álló időszakra. Egy külön erre a célra létrehozott weboldalról (segitopakk.mome.hu) letölthető a tartalomjegyzék és a csomagok elkészítésére vonatkozó tervek. Ez a platform lehetővé teszi, hogy azok az egyének vagy közösségek, akik segítséget szeretnének nyújtani másoknak, érdemi lépéseket tegyenek.
A weboldalon keresztül az emberek hozzáférhetnek a szükséges információkhoz és forrásokhoz, hogy hozzájáruljanak a rászoruló egyének és közösségek támogatásához. A MOME Segítő Pakkok között szerepel egy Baba Pakk az újszülötteket nevelő családok számára, egy Gondos Pakk az idősek biztonsági intézkedéseihez, valamint egy Kreatív Pakk, amely a digitális távoktatásban résztvevő iskolásokat célozza meg.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121