Moholy-Nagy University of Art and Design

Social Design Network

Nemzetközi szociális design fókuszú kutatói és oktatói hálózat
A Social Design Network (SDN) olyan hasonló gondolkodású emberekből álló nemzetközi csoport, akik szeretnének közös, proaktív lépéseket tenni és pozitív változásokat elindítani a szociális design szemléletének globális szintű újraértelmezése és továbbfejlesztése céljából.
A Fehér Bori DLA (MOME) és Prof. Jonatan Ventura (Shenkar, Izrael) által kezdeményezett Social Design Network (SDN) 2020 októberében jött létre. A hálózatban együttműködő partnerek rangos nemzetközi felsőoktatási intézmények képviselői, akiknek célja az inspiráció, a tudásmegosztás, új együttműködési formák kialakítása, valamint a társadalmi hatást előmozdító innovatív módszerek és eszközök feltérképezése.
Az SDN aktívan részt vesz a designpedagógiában és -oktatásban, a designgyakorlatban és kutatásban, a társadalmi design keretein belül dolgozik, kutatási projekteket, kiadványokat, kurzusokat és konferenciákat hoz létre. Bár a felsőoktatásban tevékenykedik, sokféle partnerrel működik együtt, akik ugyanazokat az értékeket vallják, mint például civil szervezetek, kormányzati ügynökségek és ipari partnerek.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121