Moholy-Nagy University of Art and Design

TYPO LANTERNS (Beautiful Seoul)

Project overview
Student name
Simon Péter Bence
Year of project
2023 - ongoing
A Red Dot díj Brands and communication szekciójának Tipográfia kategóriájában nyert első helyezést oktatónk Simon Péter Bence TYPO LANTERNS című, „Beautiful Seoul” témában készített plakátja, melyet a KECD (Korea Ensemble of Contemporary Design) felkérésére készített. A munkát ugyanakkor a prominens New York-i designkiadó, a Graphis Poster Annual 2024 nyár végétől elérhető évkönyvébe is beválasztották, itt ezüstérmes lett.
Az alkotót, mint mondja, a plakát készítésekor egy helyi ünnepi látványosság inspirálta. “Miközben olyan vizuális élményt kerestem, amely a legjobban jellemzi és egyben meg is különbözteti a többi modern várostól a szöuli régiót, a Szöul Lámpás Fesztivál kavalkádja volt rám a legerősebb hatással.
A buddhista hagyomány szerint Dél-Koreában, a szöuli lámpás felvonulás során az utcákat színes lámpásokkal díszítik, ezeket felfüggesztik a házakra, utcákra és templomokra. Az ünnepen a lámpások ívelt, gömb alakú teste sűrűn egymás mellett és felett szinte teljesen befedi a látóteret. A plakát erre a kavalkád szerű vizuális hatásra tipográfiai megoldással reflektál.” - foglalta össze Simon Péter Bence.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121