Moholy-Nagy University of Art and Design

Tervezőgrafika MA

Modules
Management
Faculty
Events
News
Progresszív egyéni utak és közös felelősségtudat a tervezésben
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
felvi.hu deadline
2023-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Department
Média Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Baranyai Eszter
szakmenedzser
grafika@mome.hu
Tervezőgrafika MA programunk célja olyan tervezőgrafikus művészek képzése, akik érzékenyen és innovatívan képesek a világ globális/lokális kihívásaira reagálni, és magas szintű tudásukat társadalmi, kulturális, művészeti projektekben kezdeményező szerepben alkalmazni.
A képzés során hangsúlyt kap a design- és művészeti kutatás, a kísérletezés, a művészeti és tudományos határterületekkel való együttműködés, továbbá a szociális design, a társadalmi felelősségtudat és a környezettudatos tervezési megközelítések.
Az MA diploma szakmai elismertsége, valamint vizuális kultúrában való jártasságuk és humán, technológiai, média ismereteik révén hallgatóink a kreatívipar, a design és a művészeti szcéna legkülönbözőbb területein eredményesek hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.

News

A fenti címmel január végéig látható kiállítás a MOME-n és a budapesti Koreai Kulturális Központban. A kulturális intézet alapításának tizedik évfordulójára a szöuli Nemzeti Hangul Múzeummal és egyetemünkkel közösen rendezett tárlat célja, hogy a koreai írásrendszer, azaz a hangul szépségét egyszerű és intuitív módon közvetítse a koreaiul nem beszélők számára is.

Bármilyen furcsán is hangzik: kártyák között élünk. Pontgyűjtő a kávézóban, focis kártya a hipermarket kasszájánál, névjegy az irodában. Kártyával igazoljuk magunkat, kártyával kapunk kedvezményt, kártyák felmutatásával nyerünk bebocsátást helyekre, ahova másképp nem jutnánk be.

Új zsűrielnök és teljesen új csapat fogja elbírálni az idei pályázatokat a Kreatív nagy designversenyén. Nevezni szeptember 23-ig lehet.

Events

Az október 7-én indult Budapest Design Week a hazai design élet egyik legfontosabb eseménysorozata, melyhez a MOME is izgalmas szakmai programmal kapcsolódik. A Best of MOME ‘22 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei MA diploma projektjeinek legjobbjai mutatkoznak be rövid prezentációk formájában, október 15-én este hat órától a MOME Auditóriumban.

A MOME kipak 2022 nyilvánosan is megtekinthető eseményei:

Management

Baranyai Eszter

szakmenedzser

baranyai.eszter@mome.hu

Lakner Antal

MA szakvezető, egyetemi docens

lakner.antal@mome.hu

Vargha Balázs habil.

MA szakfelelős, egyetemi docens, intézetigazgató

vargha.balazs@mome.hu

Faculty

Balla Dóra DLA habil.

egyetemi docens

balla.dora@mome.hu

Fábics Natália

egyetemi tanársegéd

fabics@mome.hu

Lakner Antal

MA szakvezető, egyetemi docens

lakner.antal@mome.hu

Nagy István

mesteroktató

nagy.istvan@mome.hu

Pintérné Sosity Beáta

művésztanár

beatasosity@mome.hu

Vargha Balázs habil.

MA szakfelelős, egyetemi docens, intézetigazgató

vargha.balazs@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121