Architectural Matters - Debora Mesa Molina előadása

A MOME Építészeti Intézetének előadássorozata 2023 tavaszán "Architectural Matters" címmel folytatódik. A kiemelkedő hazai és nemzetközi építészeket, designereket és gondolkodókat bemutató sorozat célja betekintést nyújtani az épített környezettel foglalkozó szakemberek munkájába, ezzel párbeszédet teremtve a különböző határterületek között.

A széleskörű szakértelem, amely az előadók sokszínűségében rejlik, lehetőséget teremt arra, hogy párbeszéd alakuljon ki a jövő városainak helyzetéről, alakításáról, mibenlétéről. 

Az évad első előadója Debora Mesa Molina lesz, aki párjával Antón García-Abril-lel közösen az Ensamble Studio vezetői. Munkásságuk a képzelet és a valóság, a művészet és a tudomány egyensúlyát alkotva olyan tipológiákat, technológiákat és módszertanokat újít meg, amelyek sokrétű problémák megoldására koncentrálnak, a táj alakításától a házak megépítéséig. Már az egészen korai munkáikban – pl. The Truffle – is kísérletezésnek adnak teret, amely egyfajta előrehaladást ás új irányt céloz meg a szakmán belül.

Az előadások ingyenesek és nyilvánosak. Az előadásokat követően beszélgetésre is lehetőséget nyújtanak. A továbbképzési kreditek a Magyar Építészkamarán keresztül szerezhetők be. További információ az epitesz@mome.hu címen.

Az eseményt a Global Voices, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány programja és a Budapesti Cervantes Intézet támogatja. A sorozat tavaszi évadának meghívott előadói: 

A sorozat tavaszi évadának meghívott előadói: 

- Március 1.: Débora Mesa Molina, Ensamble Studio (ES), “ENSAMBLE STUDIO OnSite OffSite” Sponsored by GlobalVoices at MOME 
- Március 14.: ALUMNI SPOTLIGHT: Csilla Csabai, Woods Bagot (AU), “Drawing through the ages” 
- Március 30.: Denis Montel and Julia Capp, RDAI (FR), “Curated Materials by RDAI” 
- Április 12.: ROUNDTABLE: Slovenian Architecture Today: Vidic Grohar Arhitekti, Arhitekti Počivašek Petranovič, Mertelj Vrabič Arhitekti 
- Április 26.: Csaba Böhm, Bollinger + Grohmann (DE), “Design workflows for a complex urban steel artwork” 

Event information

Időpont: 2023.03.01., 18:00:00
Helyszín: MOME MASTER, Auditórium
Előadás nyelve: angol

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121