“From the Sunny Side of the Alps (Slovenia)”

A MOME Építészeti Intézetének következő Architectural Matters eseményén november 7-én, ezúttal rendhagyó módon a 2023-as Velencei Építészeti Biennálé szlovén pavilonjának kurátoraival Vidic Grohar Arhitektivel, Mertelj Vrabič Arhitektivel - és az Arhitekti Počivašek Petranovič-csal kiegészülve hallgathatnak meg a résztvevők egy vezetett kerekasztal beszélgetést.

☞ A Vidic Grohar Arhitektit 2016-ban alakult Ljubljanában, Anja Vidic és Jure Grohar által. Projektjeikben nem előre meghatározott építészeti rendszert követnek, hanem adott helyzetek újrafogalmazásával próbálnak szabadon kialakítani újszerű építészeti, tervezési és kurátori megoldásokat.

☞ A Mertelj Vrabič Arhitekti irodát Maša Mertelj és Matic Vrabič alapította 2015-ben. Az iroda számos projektet tudhat a háta mögött kisléptékű tárgyaktól egészen az épületek szintjéig. Leginkább felújítási és kiállítástervezési projektjeiről ismertek, amelyek mind szlovén és nemzetközi kiadványokban publikáltak.

☞ Az Arhitekti Počivašek Petranovič-ot 2017-ben alapította Davorin Počivašek és Urban Petranovič, Ljubljanában. Az iroda minden projektje során újragondolja azokat a prioritásokat, kritériumokat, különböző tényezőket, amelyek az életminőségről alkotott elképzeléseinket befolyásolják. Projektjeikben hangsúlyos a környezet tanulmányozása.

▶︎ Az előadásokért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamarán keresztül szerezhetők be.
▶︎ Az előadások ingyenesek és nyilvánosak. A kamarai krediteket gyűjtő szakmabelieknek regisztrációhoz kötött. 
▶︎ További információ az epitesz@mome.hu címen.

Regisztráció: https://forms.gle/7hUxChpD1HLKu7PRA

▶︎ További információ: https://www.facebook.com/events/311757361488043

Event information

Date: 7/11/2023, 6p.m.
Venue: MOME M_114, Auditorium

This event will be held in English.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121