Kecskeméti Sándor kerámia mesterkurzusa a Tárgyalkotás szak szervezésében

Kecskeméti Sándor keramikus, díszlettervező és szobrászművész, az International Academy of Ceramics tagja, a német és a hazai művészeti színtéren generációjának meghatározó alakja mesterkurzust tart a Tárgyalkotás szak kerámiatervező hallgatói számára.

Kecskeméti Sándor több mint fél évszázados alkotói gyakorlatába és hitvallásába engedi bepillantani a hallgatókat, életművének jelentős részét kisplasztikák és „monumentumok” képezik.

A kerámia és a porcelán mellett műveinek alapanyaga a kő, a bronz és a fa. Kompozícióit erőteljes stilizálás, de leginkább elvont nyelvezet, architektonikus szemlélet, szobrászati gondolkodás, monumentalitásra törekvés jellemzi. Az épületekhez kapcsolódó, nagyméretű domborművek mellett munkásságának legjelentősebb műveiként a szabad térbe állított, magyarországi és németországi városokban elhelyezett köztéri plasztikák.” forrás: artportal.

A mesterkurzus kiegészítő programja egy nyilvános előadás és egy technikai demonstráció, mely lehetőséget ad megismerni a művész munkásságának jelentős állomásait, az ehhez köthető alkotásait, illetve azt a kreatív alkotói attitűdöt, mely meghatározza életfilozófiáját.

Minden szakmai érdeklődőt és MOME polgárt szeretettel várunk. 
 

Event information

Időpont: 2023-04-19, 16:00
Helyszín: MOME TWO, Térkísérleti műterem

A mesterkurzus nyelve: magyar.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121