Multidiszciplináris tervezés és kutatás

A MOME Építészeti Intézet előadássorozata kiemelkedő hazai és nemzetközi építészeket, designereket és gondolkodókat mutat be, hogy betekintést nyújtsanak az épített környezettel foglalkozó munkásságukba. Legközelebb Stijn Colon, az iroda munkatársa, építész, a KU Leuven oktatóját köszönthetjük a sorozat meghívott előadójaként.

A 2005-ben alapított brüsszeli Rotor egy multidiszciplináris tervezési és kutatási szervezet, mely tevékenységében az anyagáramlás és az újrahasználat témaköreire fókuszál. A Rotor számos terület - kutatások, kiállítások, konferenciák és publikációk – együttes bevonásával igyekszik elősegíteni az erőforrásokról, a pazarlásról és az elavulás kérdésköréről szóló párbeszédet.

A Rotor aktív koordináló szereplője különféle nagyszabású bontási műveleteknek, emellett közreműködője különféle építészeti, belsőépítészeti és várostervezési projekteknek. 2016-ban Rotor Deconstruction néven önálló szervezet alakult ki, amely építőelemek mentésére és viszonteladására szakosodott. A brüsszeli székhelyű Rotor és Rotor DC több, mint 20 főt foglalkoztat.

Stijn Colon, a Rotornál építész és kutató, különféle tervezési munkák, kiállítások, kiadványok, kutatási és oktatási projekteken dolgozik szakértőként. Társszerzője az „Ad hoc Baroque” című, hamarosan megjelenő könyvnek, amely a háború utáni Belgium, Marcel Raymaekers nevéhez kapcsolódó mentési építészetét mutatja be. Mindemellett Stijn 2020 óta a KU Leuvenen tanít építészetet.

Az Architectural Matters előadásokon való részvételért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamarán keresztül szerezhetők be. Az előadások ingyenesek és nyilvánosak. A kamarai krediteket gyűjtő szakmabelieknek regisztrációhoz kötött. 

További információ az epitesz@mome.hu címen. 

Event information

Időpont: 2023.11.23. 18:30
Helyszín: M_114, Auditórium
Előadás nyelve: angol

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121