Roger Ballen a MOME Artist Talk eseményén

A Dél-Afrikában élő, világhírű fotográfus a Mai Manó Házban megnyílt kiállítása alkalmából érkezett hazánkba, június 10-én pedig a MOME Campusán avatja be az érdeklődőket az egyedi képi világába.

A Dél-Afrikában élő, világhírű fotográfus a Mai Manó Házban megnyílt kiállítása alkalmából érkezett hazánkba, június 10-én pedig a MOME Campusán avatja be az érdeklődőket az egyedi képi világába. 

A MOME Fotográfia szak kiemelkedő nemzetközi fotográfusokat bemutató sorozatának, az Artist Talknak a vendége ezúttal Roger Ballen lesz, aki elsősorban filmes és videós munkáiról mesél majd június 10-én, 18 órától a MOME filmstúdiójában. A Mai Manó Házzal együttműködésben megvalósuló program apropója, hogy a művésznek a budapesti kiállítóhelyen nyílt meg BALLENESQUE – ROGER BALLEN SZERINT A VILÁG című kiállítása június 7-én.

Ballen generációja egyik legjelentősebb fotográfusa, a kortárs szcénában kiemelt helyet foglalnak el dokumentarista és megrendezett képei. A karakteres és sokszor kísérteties fényképeken többek között olyan témákkal foglalkozik, mint a káosz, az elidegenedés, az állatvilággal való viszonyunk, a halál vagy a másság.

Roger Ballen fotográfus és geológus 1950-ben született New Yorkban, ám negyven éve a dél-afrikai Johannesburgban él és munkálkodik. 1962 és 1967 között a neves Magnum Fotóügynökség tagja volt, majd később Photography House Gallery néven alapította meg saját fotógalériáját. Az általa „dokumentarista fikciónak” nevezett egyedi stílusát az 1990-es években alakította ki. Eddig több mint huszonöt albuma jelent meg világszerte, mindemellett pedig sikeres videóklip-rendezőként is dolgozik.

Artist talk MOME /// Roger Ballen
Időpont: 2022. június 10., péntek 18 óra
Helyszín: MOME Two, Filmstúdió

Facebook-esemény
https://www.facebook.com/events/530825938734267

Roger Ballen kiállítása a Mai Manó Házban június 8. és augusztus 21. között tekinthető meg. További részletek a kiállítóhely honlapján.

link: https://www.maimano.hu/programok/ballenesque-roger-ballen-szerint-a-vilag 

Event information

Időpont: 2022. június 10., 18:00 - 20:00 Helyszín: MOME Filmstúdió

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121