Moholy-Nagy University of Art and Design | Média Intézet

Photography MA angol nyelven

Modules
Facilities
Management
Faculty
External lecturers
Events
News
A kísérletező és felelősen gondolkodó fotográfusok új generációja
A 2024-ben induló angol nyelvű képzéseinkre történő jelentkezéssel kapcsolatos információk már elérhetőek weboldalunkon.
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2023-12-20
Jelentkezés hamarosan
For international students
2024-05-31
Jelentkezés nyitva
Scholarships
Regional Social Mobility Scholarship
2024-05-06
Jelentkezés zárva
Language
Angol
Career opportunities
Fotóművész
Képzőművész
Fotóriporter
Képszerkesztő
Vizuális történetmesélő
Oktató
Újságíró
Szakíró
Kiadó
Kurátor
Social media links
Contact
Erdei Krisztina
szakmenedzser
photography@mome.hu
Fotográfia MA szakunkon magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képzünk, akik érzékenyen és progresszíven reagálnak világ kihívásaira. A program során a hallgatókat a legkorszerűbb technikai háttér és elismert oktatók támogatják.
Nagy múltú képzésünk központi elemei a hosszú távú fotográfiai projektek fejlesztése és teljes spektrumú megvalósítása; a design- és művészeti kutatás; valamint a műfaj közép- és kelet európai látásmódjának elsajátítása, határterületeinek felfedezése.
Az itt végzett alkotók magabiztos tudásuk és képességeik révén a nemzetközi fotográfiai közegben is helytállnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai együttműködésekre piaci szereplőkkel, valamint hallgatóink sikeres szereplésére a nemzetközi és hazai pályázatokon, vásárokon, fesztiválokon.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismereteket adják...

A diploma modul a Photography MA képzésben az utolsó két szemesztert öleli fel. A diploma folyamat gyakorlati részét, va...

A Kurzushét modul a MOME minden szakjának részét képező tantárgycsoport, melynek célja az oktatási kínálat színesítése a...

News

A Best of MOME ‘23 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei mesterszakos diplomaprojektjeinek legjobbjaival találkozhatott a nagyközönség október 14-én a Kastner Kommunityben, ahol megismerhette a legfiatalabb designer generációt foglalkoztató kérdéseket, problémákat és az azokra adott különféle tervezői válaszokat.

A 2023-ban hetedik alkalommal megrendezett Budapest Fotó Fesztivál a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfiát mutatja be, ismét izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat. A programsorozatotban idén is jelentős szerepet vállal a MOME Fotográfia szak. Néhány kiállítás még megtekinthető, ezekről írunk alább.

A Photography MA tavaszi félévének meghívott előadói a felelős fotóhasználat lehetőségeit kutatják a posztfotografikus kor kihívásainak keresztmetszetében. Kutatásaik inspiráló példaként szolgálnak a művészeti vonatkozású interdiszciplináris vizsgálódások további értelmezéséhez.

Facilities

Egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll. A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

Management

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

szakmenedzser

erdei.krisztina@mome.hu

Faculty

művésztanár

idregely@mome.hu

egyetemi tanársegéd, témavezető tanár

fatyolviola@mome.hu

egyetemi adjunktus

geller.judit@g.mome.hu

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

BA szakfelelős, BA szakvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

mate@mome.hu

egyetemi adjunktus, műhelyvezető

oravecz@mome.hu

mestertanár, szakoktató

usher@mome.hu

EKF programvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

szalontai@mome.hu

egyetemi tanársegéd, témavezető tanár

szombat.eva@mome.hu

External lecturers

óraadó

fabricius.anna@teach.mome.hu

óraadó

vendégelőadó

pfisztner.gabor@g.mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121