Trixie the Pixie: Flow House

Teleki Kitti MOME Anim alumnánk Trixie the Pixie:Flow House című kiállítása a K11 LABOR-ban január 6-ig megtekinthető!

Az animációs filmrendező diplomamunkája, a Trixie the Pixie, amely rektori különdíjban részesült, 2021-ben indult az Instagramon. Az interaktív kiállítás Trixie, egy internetes perszóna élményeinek feldolgozását installációs szituációkon és mozgóképes tartalmakon keresztül mutatja be, hogyan lehet a mentális egészséggel és az önismerettel kapcsolatos kérdéseket az animáció segítségével tematizálni.

Látjuk, hogy olykor ő is szorong, éretlenül viselkedik és küzd az időbeosztással. A mikro-kontentek (GIF-ek, illusztrációk, képregények) a fiatal felnőtteket érintő aktuális témákról és kérdésekről szólnak, melyek önálló vizuális naplószerű etűdökként is értelmezhetőek. Trixie esetlenségére a karakter ábrázolásmódja is ráerősít, éppen ettől tudunk könnyen azonosulni vele.
A látványvilág ismerős lehet: a régi rajzfilmeket idéző vizualitás vagy éppen az ikonikus Polly Pocket játékokra reflektáló Flow House-struktúra egyaránt apró, nosztalgikus utalások a kilencvenes és kétezres évek fordulójára, amikor Trixie még gyerek volt.

Event information

Helyszín: K11 Labor
Kiállítás megtekinthető: 2022.12.07-2023.01.06

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121