Moholy-Nagy University of Art and Design | Média Intézet

Animation MA angol nyelven

Modules
Specialisation
Management
Faculty
External lecturers
Events
News
Animációs tartalmak és egyéni kifejezési formák fejlesztése magas szinten
A 2024-ben induló angol nyelvű képzéseinkre történő jelentkezéssel kapcsolatosan információk 2023 decemberében lesznek elérhetőek weboldalunkon.
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2023-02-15
Jelentkezés zárva
For international students
2023-05-31
Jelentkezés zárva
Scholarships
Regional Social Mobility Scholarship
2023-06-04
Jelentkezés zárva
Department
Média Intézet
Language
Angol
Career opportunities
Animációsfilm-rendező
Karaktertervező
Játékgrafika-tervező
Level Designer
Previzualizációs művész
Interaktív alkotó
Digitális tartalomtervező
Social media links
Contact
Somos Kató
szakmenedzser
anim@mome.hu
Amellett, hogy 2023 szeptemberétől a MOME Anim MA képzésének nyelve angol lesz, a filmrendező képzésen túl a Videojáték (Game Design) és az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializációk közül választhatnak a hallgatók.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismerete...

Az Animációs Film Specializáció modul célja, hogy az előző szemeszterben megszerzett alapozó ismeretekre építve elősegít...

Az Animáció kutatás és tervezés modul célja, hogy bővítse és mélyítse az animációs szakelméleti és gyakorlati ismereteke...

Specialisation

Immerzív történetmesélés

A specializációt végző hallgatók az elméleti és történetmesélési alapozás után megismerkednek az immerzív terek létrehozásával, a virtuális és kiterjesztett valóság technológiák működésével, eszközeivel és lehetőségeivel, valamint a filmgyártás területén az utóbbi időben népszerűvé vált virtual production technológia alapelveivel. A specializáció célja olyan szakemberek képzése, akik képesek adaptálni a történetmesélési gyakorlatokat kreatív technológiai közegben.

Videojáték

A videojátékok piaca az utóbbi években exponenciálisan növekszik, alkalmazásuk mára jóval túlnőtt a szórakoztatóiparon. Ezzel párhuzamosan megnőtt az igény az ezen a területen képzett a tervezők, szakemberek iránt. A specializációt elvégző hallgatók ismerik a játéktervezés elméletét és módszertanát. Átlátják az interaktív történetmesélés hagyományait, gyakorlatát és lehetőségeit, egyedi, kísérletező módon alkalmazzák annak eszközrendszerét. Képesek csapatban dolgozva , egyedi látvány és történetvilággal rendelkező videójátékokat tervezni, fejleszteni és megvalósítani.

News

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

A hétköznapokból álomvilágba menekülő fiatal lány, és egy barokk kastély sötét mulatsága – két rangos nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába is bejutottak kisfilmek a MOME Animáció szakon végzett alkotóktól. Buda Flóra Anna 27 című rövidfilmje egyszerre versenyez a 76. cannes-i fesztiválon és az Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválon, míg Mira Zénó Fox Tossing című alkotása az utóbbin lesz látható.

Management

MA szakvezető, művésztanár

viktoria.szabo@mome.hu

szakmenedzser

somos.kato@mome.hu

szakmenedzser

tajta.krisztina@mome.hu

disztribúciós és projekt koordinátor

szosznyak.dominika@mome.hu

Faculty

művésztanár

baloghfabi@mome.hu

művésztanár

bognar.eva.katinka@mome.hu

BA szakvezető, művésztanár

brovinszki@mome.hu

művésztanár

farkas.julia@mome.hu

BA szakfelelős, MA szakfelelős, Rektor, egyetemi tanár

fulop@mome.hu

MA szakvezető, művésztanár

viktoria.szabo@mome.hu

External lecturers

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

művésztanár

gyulai.panni@mome.hu

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

grafikus, külső óraadó, szakértő

külső óraadó, óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121