Moholy-Nagy University of Art and Design

Animation MA angol nyelven

Modules
Management
Faculty
News
Events
Animációs tartalmak és egyéni kifejezési formák fejlesztése magas szinten
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
felvi.hu deadline
2023-02-15
Jelentkezés nyitva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés hamarosan
Department
Média Intézet
Language
Angol
Career opportunities
Animációsfilm-rendező
Karaktertervező
Játékgrafika-tervező
Level Designer
Previzualizációs művész
Interaktív alkotó
Digitális tartalomtervező
Social media links
Contact
Tajta Krisztina
szakmenedzser
anim@mome.hu
Amellett, hogy 2023 szeptemberétől a MOME Anim MA képzésének nyelve angol lesz, a filmrendező képzésen túl a Videojáték (Game Design) és az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializációk közül választhatnak a hallgatók.
A videojátékok piaca az utóbbi években exponenciálisan növekszik, alkalmazásuk mára jóval túlnőtt a szórakoztatóiparon. Ezzel párhuzamosan megnőtt az igény az ezen a területen képzett a tervezők, szakemberek iránt. A Videójáték (Video Game) specializációt elvégző hallgatók ismerik a játéktervezés elméletét és módszertanát. Átlátják az interaktív történetmesélés hagyományait, gyakorlatát és lehetőségeit, egyedi, kísérletező módon alkalmazzák annak eszközrendszerét. Képesek csapatban dolgozva , egyedi látvány és történetvilággal rendelkező videójátékokat tervezni, fejleszteni és megvalósítani.
Az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializációt végző hallgatók az elméleti és történetmesélési alapozás után megismerkednek az immerzív terek létrehozásával, a virtuális és kiterjesztett valóság technológiák működésével, eszközeivel és lehetőségeivel, valamint a filmgyártás területén az utóbbi időben népszerűvé vált virtual production technológia alapelveivel. A specializáció célja olyan szakemberek képzése, akik képesek adaptálni a történetmesélési gyakorlatokat kreatív technológiai közegben.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismerete...

Az Animációs Film Specializáció modul célja, hogy az előző szemeszterben megszerzett alapozó ismeretekre építve elősegít...

Az Animáció kutatás és tervezés modul célja, hogy bővítse és mélyítse az animációs szakelméleti és gyakorlati ismereteke...

News

Animációs filmben mutatja be az idén 70 éves Baden-Württemberg tartományban született innovációkat a Liszt Intézet-Magyar Kulturális Központ Stuttgart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) együttműködésben. A filmet az Intézet kezdeményezésére, a MOME alumnikból álló Piros Animation alkotócsapata készítette, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) támogatásával.

Kiemelkedő, nemzetközi alkotók előadásait hallhatta a szakma és a nagyközönség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs képzésének születésnapi rendezvényén. A hallgatók bepillantást nyerhettek más európai alkotók animációs filmkészítésének gyakorlatába, a portfolio review pedig lehetőséget adott a hallgatói munkák bemutatására.

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

Events

Teleki Kitti MOME Anim alumnánk Trixie the Pixie:Flow House című kiállítása a K11 LABOR-ban január 6-ig megtekinthető!

Ha megtapsolom a harangot címmel a Trafóban december 6-án látható dokufikció-előadás, melynek témája az autizmus spektrumzavarral élő fiatal felnőttek egymásétól is eltérő, sokféle és egyedi világtapasztalata, kapcsolódásai: kapcsolódás a külvilághoz, egy másik emberhez, egymás belső világaihoz a felnőttkor küszöbén.

A BALATON DETOX című kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2014 és 2022 között létrejött, Balatonhoz kötődő művészeti projektjeinek összegzése.

Management

Szabó Viktória

MA szakvezető, művésztanár

viktoria.szabo@mome.hu

Szosznyák Dominika

disztribúciós és projekt koordinátor

szosznyak.dominika@mome.hu

Tajta Krisztina

szakmenedzser

tajta.krisztina@mome.hu

Faculty

Balogh Fábián

művésztanár

baloghfabi@mome.hu

Bognár Éva Katinka

művésztanár

bognar.eva.katinka@mome.hu

Brovinszki László

BA szakvezető, művésztanár

brovinszki@mome.hu

Czakó Judit

külső óraadó

Demeter-Tóth Judit

külső óraadó

Fábics Natália

egyetemi tanársegéd

fabics@mome.hu

Farkas Júlia

művésztanár

farkas.julia@mome.hu

Fülöp József DLA habil.

BA szakfelelős, MA szakfelelős, egyetemi tanár, rektor

rektor@mome.hu

Gelley Bálint

külső óraadó

Gyulai Anna

külső óraadó

Hegyi Olivér

külső óraadó

Hermán Árpád

külső óraadó

Huszár Dániel

külső óraadó

Kádár Melinda

külső óraadó

Keszthelyi Kinga

külső óraadó

Kollarik Tamás

doktorandusz, egyetemi adjunktus, rektori megbízott

kollarik.tamas@mome.hu

Kreif Zsuzsanna

külső óraadó

Moll Zoltán

külső óraadó

Nagy Lajos

külső óraadó

Orosz Anna Ida

külső óraadó

Réthi Gábor

grafikus, külső óraadó, szakértő

Szabó Viktória

MA szakvezető, művésztanár

viktoria.szabo@mome.hu

Szép Eszter PhD

külső óraadó, óraadó

Takó Sándor

külső óraadó

Tóth Mátyás

külső óraadó

Vincze Zsuzsanna

külső óraadó

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121