Moholy-Nagy University of Art and Design | Média Intézet

Animation MA angol nyelven

Modules
Specialisation
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
Minőségi animációs tartalmak és egyéni kifejezési formák fejlesztése 
A 2024-ben induló angol nyelvű képzéseinkre történő jelentkezéssel kapcsolatos információk már elérhetőek weboldalunkon.
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2024-02-15
Jelentkezés zárva
For international students
2024-05-31
Jelentkezés nyitva
Scholarships
Regional Social Mobility Scholarship
2024-05-06
Jelentkezés zárva
Language
Angol
Career opportunities
Animációsfilm-rendező
Karaktertervező
Játékgrafika-tervező
Level Designer
Previzualizációs művész
Interaktív alkotó
Digitális tartalomtervező
Social media links
Contact
Somos Kató
szakmenedzser
anim@mome.hu
Az Animáció MA szak középpontjában a színvonalas tartalomfejlesztés áll, a hallgatók megismerkedhetnek az animációsfilm-gyártás különféle folyamataival és szerepköreivel, valamint az immerzív és feltörekvő technológiák (AR, VR, MR) használatával. A mesterképzés legfontosabb része az önálló látásmód, a művészi hang és az alkotói stílus megtalálása, valamint a felelősségteljes tervezői hozzáállás elsajátítása.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismereteket adják...

Az Animációs Film Specializáció modul célja, hogy az előző szemeszterben megszerzett alapozó ismeretekre építve elősegít...

Az Animáció kutatás és tervezés modul célja, hogy bővítse és mélyítse az animációs szakelméleti és gyakorlati ismereteke...

Specialisation

Immerzív történetmesélés

A specializációt végző hallgatók az elméleti és történetmesélési alapozás után megismerkednek az immerzív terek létrehozásával, a virtuális és kiterjesztett valóság technológiáinak működésével, eszközeivel és lehetőségeivel, valamint a filmgyártás területén az utóbbi időben népszerűvé vált virtual production technológia alapelveivel. A specializáció célja olyan szakemberek képzése, akik képesek adaptálni a történetmesélési gyakorlatokat kreatív technológiai közegben. 
 

Videojáték

A videojátékok piaca az utóbbi években exponenciálisan növekszik, alkalmazásuk mára jóval túlnőtt a szórakoztatóiparon, ezzel párhuzamosan megnőtt az igény az ezen a területen képzett a tervezők, szakemberek iránt. A specializációt elvégző hallgatók ismerik a játéktervezés elméletét és módszertanát, átlátják az interaktív történetmesélés hagyományait, gyakorlatát és lehetőségeit, egyedi, kísérletező módon alkalmazzák annak eszközrendszerét. Képesek csapatban dolgozva, egyedi látvány és történetvilággal rendelkező videójátékokat tervezni, fejleszteni és megvalósítani.

News

A Pilsenben rendezett CEE Animation Forum a régió kiemelt jelentőségű animációs szakmai pitchfóruma, ahol animációs szakemberek mutathatják be ötleteiket és bővíthetik networkjüket. A MOME Animáció szakos hallgatói évről évre jelen vannak az eseményen – idén Diószeghy Dániel és Nagy Zoé prezentálták diplomaprojektjeiket, mellettük pedig a szak egy külön előadással és kiállítással is jelentkezett.

A Best of MOME ‘23 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei mesterszakos diplomaprojektjeinek legjobbjaival találkozhatott a nagyközönség október 14-én a Kastner Kommunityben, ahol megismerhette a legfiatalabb designer generációt foglalkoztató kérdéseket, problémákat és az azokra adott különféle tervezői válaszokat.

Hogyan lett egy idegtudósból játékfejlesztő? Az Animáció szakos hallgatók erre a kérdésre is választ kaphattak azon a workshopon, melyet a Zombies, Run! Videójáték világhírű fejlesztője tartott nekik.

Management

MA szakvezető, művésztanár

viktoria.szabo@mome.hu

szakmenedzser

somos.kato@mome.hu

szakmenedzser

tajta.krisztina@mome.hu

disztribúciós és projekt koordinátor

szosznyak.dominika@mome.hu

Faculty

művésztanár

baloghfabi@mome.hu

BA szakvezető, művésztanár

brovinszki@mome.hu

művésztanár

farkas.julia@mome.hu

BA szakfelelős, MA szakfelelős, Rektor, egyetemi tanár, témavezető

fulop@mome.hu

művésztanár

gyulai.panni@mome.hu

MA szakvezető, művésztanár

viktoria.szabo@mome.hu

External lecturers

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

kadar.melinda@teach.mome.hu

külső óraadó

keszthelyi.kinga@g.mome.hu

külső óraadó

külső óraadó

külső óraadó

nagy.lajos@teach.mome.hu

külső óraadó

orosz@mome.hu

grafikus, külső óraadó, szakértő

külső óraadó, óraadó

külső óraadó

külső óraadó

toth.matyas@teach.mome.hu

külső óraadó

vincze@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121