VisszaTÉR – Arccal egymás felé I kerítéskiállítás megnyitó

Kerítéskiállítás Erzsébetváros és a MOME Fotográfia szak együttműködésében

Kerítéskiállítás Erzsébetváros és a MOME Fotográfia együttműködésében Az utóbbi években annyi minden megváltozott bennünk, rajtunk, körülöttünk, hogy észre sem vesszük azt, ha esetleg a belvárosban is ez történt. Elkezdődtek új életünk első napjai, ahol szétzilálódtak vagy erősebbek lettek a kapcsolataink, ahol újra kellett értelmezni a család és a barátok közelségét, ahol szembe kellett nézni azzal, hogy az amúgy sem sziklaszilárd jövőnk reményét elnyeli a bizonytalanság futóhomokja. De főleg: szembe kellett nézni. Néha a képernyőkkel, néha a zárt ajtóval, néha pedig a másik emberrel, és az ő véleményével, sorsával, életével. Életeknek pedig élettér kell, a Klauzál tér pedig a belváros egy különösen koncentrált élettere, aminek a megújulása ugyanolyan szimbolikus, mint bármi, amivel leszámoltunk a régi életünkkel. A régi élet és az új élet súrlódását pedig érdemes megörökíteni, hiszen ki tudja, mikor lesz ilyenben részünk legközelebb. A VisszaTÉR – Arccal egymás felé címet kapó kiállítás, amit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia szakos hallgatóinak munkáiból válogattunk a 2021-2022-es tanévből, pontosan ezt az időszakot dokumentálja. 

Kurátor / Szombat Éva, Kudász Gábor Arion 
Kiállítás koncepció / Gallai Renáta, Erzsébetváros 
Management / Fábry Tímea, MOME Fotográfia 
Grafikai tervezés / Kudlák Amy Noémi 

Témavezető tanárok

Drégely Imre / Fabricius Anna / Fábics Natália / Fátyol Viola / Gulyás Miklós / Kolozsi László / Kudász Gábor Arion / Máté Gábor / Szalontai Ábel / Szalay Krisztina / Szombat Éva 

Kiállító hallgatók 

Babai Dénes / Benes Lili / Bényi Ágoston / Blaschke Zsófia / Czeglédi Mátyás / Cseke Tamás / Dontasz Zoi / Eördögh Lola / Ferenczi Dániel / Gara Ádám / Horváth Anita / Horváth Maja / Kováts Gergely / Könczey Ágota / Lantos Olivér / Kürtösi Marcell / Legát Franciska / Mari Ornella / Melegh Benjámin / Mucsi Ágota / Németh Levente / Simon Iringó / Spanyár Judit / Szabó Emma / Szarka Dániel / Szövérffi Adrienn / Takács Márton / Tar Ágnes / Varga Domonkos / Varga-Jancsó Dániel

Event information

Időpont: 2022.12.06. 16:00-18:00
Helyszín: Klauzál6 Projekt Galéria

More events

New Yorkból látogat egyetemünkre március végén Mirko Ilić tervezőgrafikus, plakátművész, a globális tervezőgrafikusi szcéna elismert alkotója.

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121