Ismét lehet pályázni a Deák Erika Támogatásra

Date:
A Deák Erika Galéria tulajdonosa a 2020/21-es tanévtől öt éven át támogatja az egyetem egy Designelmélet MA vagy Design- és művészetmenedzsment MA szakos hallgatóját 500.000 Ft-os szakmai ösztöndíjjal, melyre idén június 4-ig lehet jelentkezni.

A támogatás célja a hallgatók szakmai attitűdjének erősítése, valamint a diplomamunkájuk kidolgozásához nyújtott segítség: olyan Designelmélet MA, vagy Design- és művészetmenedzsment MA szakos hallgatók jelentkezhetnek, akik diploma előtti utolsó félévüket végzik, a soron következő tanévben diplomáznak a MOME egyik fent említett szakán.  
Fontos, hogy a pályázati munka a magyar kortárs művészetről és annak lehetséges közvetítési formáiról szóljon, mely témával a hallgató várhatóan a diplomaévében is foglalkozni kíván. A díjazott minden évben pályázat útján kerül kiválasztásra, a díj odaítéléséről a szakok szakvezetői, szakfelelősei és Deák Erika közösen döntenek. 

Az első ösztöndíjas 2020-ban Viski Noémi volt, aki kutatásában és annak alapján a 1111 galériában rendezett kiállításban az információs technológia környezeti hatásait, a jövőnket is érintő társadalmi és ökológiai problémákat, valamint azok alternatív megoldásait vizsgálta. A pályázat 2021/22-es tanévének nyertese, Adamik Luca a Nők ellenhatalmi harca címmel nyújtotta be kutatási tervét, amelynek célja a magyar neoavantgárd és posztavantgárd nőművészek munkásságának vizsgálata nemzetközi kontextusban. Tavaly Ádi Brigitta, Designelmélet MA szakos hallgató nyert a városi közterek természetét a korai kilencvenes évek efemer és helyspecifikus művészeti beavatkozásain keresztül vizsgáló pályaművével.

Deák Erika galériatulajdonos odaadó szakmai tudással képviseli a hazai progresszív képzőművészetet, segítve többek között Magyarósi Éva és Rédling Hanna MOME alumni, valamint Bullás József, Csató József, Szűcs Attila vagy Nemes Márton alkotói pályafutását. A Deák Erika Támogatással jövőbeli, fiatal kollégái pályáját kívánja segíteni, hozzájárulását hallgatóink szakmai fejlődéséhez ezúton is köszönjük. 

Az idei pályázatok beadási határideje 2023. június 4. I Részletes pályázati kiírás itt olvasható. 

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121