Ismét lehet pályázni a Deák Erika Támogatásra

Date:
A Deák Erika Galéria tulajdonosa a 2020/21-es tanévtől öt éven át támogatja az egyetem egy Designelmélet MA vagy Design- és művészetmenedzsment MA szakos hallgatóját 500.000 Ft-os szakmai ösztöndíjjal, melyre idén június 4-ig lehet jelentkezni.

A támogatás célja a hallgatók szakmai attitűdjének erősítése, valamint a diplomamunkájuk kidolgozásához nyújtott segítség: olyan Designelmélet MA, vagy Design- és művészetmenedzsment MA szakos hallgatók jelentkezhetnek, akik diploma előtti utolsó félévüket végzik, a soron következő tanévben diplomáznak a MOME egyik fent említett szakán.  
Fontos, hogy a pályázati munka a magyar kortárs művészetről és annak lehetséges közvetítési formáiról szóljon, mely témával a hallgató várhatóan a diplomaévében is foglalkozni kíván. A díjazott minden évben pályázat útján kerül kiválasztásra, a díj odaítéléséről a szakok szakvezetői, szakfelelősei és Deák Erika közösen döntenek. 

Az első ösztöndíjas 2020-ban Viski Noémi volt, aki kutatásában és annak alapján a 1111 galériában rendezett kiállításban az információs technológia környezeti hatásait, a jövőnket is érintő társadalmi és ökológiai problémákat, valamint azok alternatív megoldásait vizsgálta. A pályázat 2021/22-es tanévének nyertese, Adamik Luca a Nők ellenhatalmi harca címmel nyújtotta be kutatási tervét, amelynek célja a magyar neoavantgárd és posztavantgárd nőművészek munkásságának vizsgálata nemzetközi kontextusban. Tavaly Ádi Brigitta, Designelmélet MA szakos hallgató nyert a városi közterek természetét a korai kilencvenes évek efemer és helyspecifikus művészeti beavatkozásain keresztül vizsgáló pályaművével.

Deák Erika galériatulajdonos odaadó szakmai tudással képviseli a hazai progresszív képzőművészetet, segítve többek között Magyarósi Éva és Rédling Hanna MOME alumni, valamint Bullás József, Csató József, Szűcs Attila vagy Nemes Márton alkotói pályafutását. A Deák Erika Támogatással jövőbeli, fiatal kollégái pályáját kívánja segíteni, hozzájárulását hallgatóink szakmai fejlődéséhez ezúton is köszönjük. 

Az idei pályázatok beadási határideje 2023. június 4. I Részletes pályázati kiírás itt olvasható. 

More news

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121