Szolgáltatástervezési képzés egyetemi szinten: indul a Service Design terület első szakirányú továbbképzése

Date:
Hazánkban elsőként indít Service Design szakirányú továbbképzést a MOME. A szolgáltatástervezés egy dinamikusan fejlődő szakma, itthon és külföldön egyaránt: egyre több cég és intézmény keres service designert annak érdekében, hogy az általa nyújtott szolgáltatások felhasználói élményét vagy a belső folyamatokat logikai, hatékonysági és kényelmi szempontok mentén tökéletesítse.

2023 szeptemberétől a MOME új Service Design képzésének hallgatói többek között a kutatásmódszertan, a vizuális technikák, a stratégiai tervezés, vagy a szervezetfejlesztés területén is gazdagíthatják ismereteiket.

A program célja, hogy a különböző hátterű résztvevőknek olyan képzést biztosítson, amelynek keretében elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek, portfóliót készíthetnek, így a Service Design területén vállalkozóként, illetve ügynökségi vagy vállalati alkalmazottként is megállhatják majd helyüket. 

Az itt szerezhető átfogó tudás révén olyan értékteremtési folyamatokban vehetnek részt, amelyeknek eredményeként a jövő szolgáltatásai kényelmesebbé és hatékonyabbá válhatnak.  

Az itthon elérhető Service Design képzések eddig főként különböző tanfolyamok formájában valósultak meg, az egyetemi oktatásban pedig csak egy-egy tantárgy részeként jelent meg a téma, pontosan ezért hiánypótló a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen induló, két szemeszteren át tartó szakirányú képzés. 

A program során a kreativitás, az empátia és a kooperációs készség fejlesztése mellett kiemelt szerepet kap a rendszerben való gondolkodás, a holisztikus szemlélet és a különböző érintettek, célcsoportok bevonásának elsajátítása is. A képzés keretében a hallgatók fiktív és valós service design feladatokban is részt vesznek, a projektekből pedig a képzés végére olyan portfóliót állíthatnak össze, amellyel könnyen pályázhatnak meg szolgáltatástervezői pozíciókat akár itthon, akár külföldön. 

A MOME OPEN Service Design Basic és Expert programjai mellett a most induló egyéves képzés még intenzívebben ad lehetőséget a szakma professzionális gyakorlásához szükséges kompetenciák komplex fejlesztésére. 

A munka mellett végezhető, levelező, online és offine alkalmakkal zajló képzésről bővebben ezen a linken lehet tájékozódni. 

Jelentkezési határidő: június 30.  

Felvételi portfólió és motivációs levél feltöltésének határideje: július 13-23. között  

További infók: https://mome.hu/hu/kepzesek/service-design 

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121