Szolgáltatástervezési képzés egyetemi szinten: indul a Service Design terület első szakirányú továbbképzése

Date:
Hazánkban elsőként indít Service Design szakirányú továbbképzést a MOME. A szolgáltatástervezés egy dinamikusan fejlődő szakma, itthon és külföldön egyaránt: egyre több cég és intézmény keres service designert annak érdekében, hogy az általa nyújtott szolgáltatások felhasználói élményét vagy a belső folyamatokat logikai, hatékonysági és kényelmi szempontok mentén tökéletesítse.

2023 szeptemberétől a MOME új Service Design képzésének hallgatói többek között a kutatásmódszertan, a vizuális technikák, a stratégiai tervezés, vagy a szervezetfejlesztés területén is gazdagíthatják ismereteiket.

A program célja, hogy a különböző hátterű résztvevőknek olyan képzést biztosítson, amelynek keretében elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek, portfóliót készíthetnek, így a Service Design területén vállalkozóként, illetve ügynökségi vagy vállalati alkalmazottként is megállhatják majd helyüket. 

Az itt szerezhető átfogó tudás révén olyan értékteremtési folyamatokban vehetnek részt, amelyeknek eredményeként a jövő szolgáltatásai kényelmesebbé és hatékonyabbá válhatnak.  

Az itthon elérhető Service Design képzések eddig főként különböző tanfolyamok formájában valósultak meg, az egyetemi oktatásban pedig csak egy-egy tantárgy részeként jelent meg a téma, pontosan ezért hiánypótló a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen induló, két szemeszteren át tartó szakirányú képzés. 

A program során a kreativitás, az empátia és a kooperációs készség fejlesztése mellett kiemelt szerepet kap a rendszerben való gondolkodás, a holisztikus szemlélet és a különböző érintettek, célcsoportok bevonásának elsajátítása is. A képzés keretében a hallgatók fiktív és valós service design feladatokban is részt vesznek, a projektekből pedig a képzés végére olyan portfóliót állíthatnak össze, amellyel könnyen pályázhatnak meg szolgáltatástervezői pozíciókat akár itthon, akár külföldön. 

A MOME OPEN Service Design Basic és Expert programjai mellett a most induló egyéves képzés még intenzívebben ad lehetőséget a szakma professzionális gyakorlásához szükséges kompetenciák komplex fejlesztésére. 

A munka mellett végezhető, levelező, online és offine alkalmakkal zajló képzésről bővebben ezen a linken lehet tájékozódni. 

Jelentkezési határidő: június 30.  

Felvételi portfólió és motivációs levél feltöltésének határideje: július 13-23. között  

További infók: https://mome.hu/hu/kepzesek/service-design 

More news

Évente 10 billió műanyag tollat dobunk el világszinten, a nem lebomló hulladék pedig olyan környezetterhelő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem megfelelő feldolgozás esetén egészségi károsodást is okozhatnak. Ugyanakkor színes filctollak nélkül elképzelhetetlen lenne nemcsak az iskolások, de a kreatíviparban dolgozók élete is. Erre a problémára kínál megoldást a MOME hallgatói csapata, amely a pHen környezetbarát tollal a 2024-es Biodesign Challenge kiemelkedő művészeti díját érdemelte ki New Yorkban. A most díjazott pHen csapat az elismerés mellett a jövő évre ösztöndíjat, valamint egy önálló kiállítás lehetőségét is elnyerte.

Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására húsz év múlva? Hogyan és mire taníthat a világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolni az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázaton, amelyre idén is innovatív és izgalmas ötleteket hoztak válaszul a részt vevő diákok. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évadához érkezett versenyének nyertes projektjei között van a jövő élelmezését segítő Lebegőkert, egy bányászattal foglalkozó űrbázis, egy etikus terraformáló projekt és egy LifeBubble nevű űrhelyiség.

Végzőseit idén sem engedi el inspiráció nélkül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): folytatódik az a friss és nagy sikerű hagyomány, amelynek keretében évről évre világhírű kreatívipari szakemberek köszöntik a diplomásokat. Az idei diplomaosztó meghívottja Nir Eyal magyar-izraeli származású amerikai viselkedéskutató, író, a szokások tudósa, aki mind az alap, mind a mesterszakosok oklevélátadóján beszédet mond majd. A jövő szempontjából ugyanis kulcsfontosságú tudatosítani a szokások jelentőségét, mivel azok egész életünket, sőt a gazdaságot is mozgatják.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121