Szolgáltatástervezési képzés egyetemi szinten: indul a Service Design terület első szakirányú továbbképzése

Date:
Hazánkban elsőként indít Service Design szakirányú továbbképzést a MOME. A szolgáltatástervezés egy dinamikusan fejlődő szakma, itthon és külföldön egyaránt: egyre több cég és intézmény keres service designert annak érdekében, hogy az általa nyújtott szolgáltatások felhasználói élményét vagy a belső folyamatokat logikai, hatékonysági és kényelmi szempontok mentén tökéletesítse.

2023 szeptemberétől a MOME új Service Design képzésének hallgatói többek között a kutatásmódszertan, a vizuális technikák, a stratégiai tervezés, vagy a szervezetfejlesztés területén is gazdagíthatják ismereteiket.

A program célja, hogy a különböző hátterű résztvevőknek olyan képzést biztosítson, amelynek keretében elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek, portfóliót készíthetnek, így a Service Design területén vállalkozóként, illetve ügynökségi vagy vállalati alkalmazottként is megállhatják majd helyüket. 

Az itt szerezhető átfogó tudás révén olyan értékteremtési folyamatokban vehetnek részt, amelyeknek eredményeként a jövő szolgáltatásai kényelmesebbé és hatékonyabbá válhatnak.  

Az itthon elérhető Service Design képzések eddig főként különböző tanfolyamok formájában valósultak meg, az egyetemi oktatásban pedig csak egy-egy tantárgy részeként jelent meg a téma, pontosan ezért hiánypótló a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen induló, két szemeszteren át tartó szakirányú képzés. 

A program során a kreativitás, az empátia és a kooperációs készség fejlesztése mellett kiemelt szerepet kap a rendszerben való gondolkodás, a holisztikus szemlélet és a különböző érintettek, célcsoportok bevonásának elsajátítása is. A képzés keretében a hallgatók fiktív és valós service design feladatokban is részt vesznek, a projektekből pedig a képzés végére olyan portfóliót állíthatnak össze, amellyel könnyen pályázhatnak meg szolgáltatástervezői pozíciókat akár itthon, akár külföldön. 

A MOME OPEN Service Design Basic és Expert programjai mellett a most induló egyéves képzés még intenzívebben ad lehetőséget a szakma professzionális gyakorlásához szükséges kompetenciák komplex fejlesztésére. 

A munka mellett végezhető, levelező, online és offine alkalmakkal zajló képzésről bővebben ezen a linken lehet tájékozódni. 

Jelentkezési határidő: június 30.  

Felvételi portfólió és motivációs levél feltöltésének határideje: július 13-23. között  

További infók: https://mome.hu/hu/kepzesek/service-design 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121