Moholy-Nagy University of Art and Design | Design Intézet

Service Design

Modules
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
A módszertani alapozó és haladó kurzusokon kívül nagy figyelmet fordítunk a service designhoz kapcsolódó területek bemutatására is, mint a kutatásmódszertan, a vizuális technikák, a stratégiai tervezés, participatív tervezés vagy a szervezetfejlesztés.
Type of course
Levelező
1 years
2 semesters
Qualification
Szakképzettség
Fees
750 000 Ft / félév
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
servicedesign@mome.hu
A szolgáltatástervezés egy dinamikusan fejlődő szakma, itthon és külföldön egyaránt. Egyre több cég és intézmény keres service designert annak érdekében, hogy az általa nyújtott szolgáltatások felhasználói élményét vagy a belső folyamatokat logikai, hatékonysági és kényelmi szempontok mentén gondolja végig. A folyamat során a tervezők fenntartható, jól működő megoldásokat és optimális élményeket hoznak létre mind az ügyfelek, mind az érintett szolgáltatók számára.
A service design a többi design területhez hasonló szemléletet, kreativitást, empátiát és kooperációs készséget kíván, de ezek mellett kiemelt szerepet kap a rendszergondolkodás, a holisztikus szemlélet és a különböző érintettek bevonásának képessége is. A service design módszerek átadása mellett ezeket a kompetenciákat képzésünkön átfogóan fejlesztjük gyakorlati projektekből és szilárd elméleti alapokat adó előadásokból álló kurzusainkon. A képzés során a hallgatók fiktív és valós service design feladatokban is részt vesznek, a projektekből pedig a képzés végére olyan portfóliót állíthatnak össze, amivel tudnak jelentkezni szolgáltatástervezői pozíciókra akár itthon, akár külföldön.
A képzés levelező formátumban kerül meghirdetésre, offline és online alkalmakkal, így akár munka mellett is elvégezhető. Mindkét félév egy intenzív 4 napos workshoppal indul, majd kéthetente pénteken egy egész napot vesz igénybe offline formában a MOME kampuszán. Azokon a heteken, amikor nincs jelenléti nap, csütörtökönként 17:00-20:00 óra között online alkalmakat tartunk, amik keretében elméleti előadásokon és konzultációkon vesznek részt a hallgatók. A kontaktórákon felül a kurzusok otthoni feladatok elvégzését és önálló kutatómunkát igényelnek. A képzések minden évben szeptemberben indulnak és júniusig tartanak.

Modules

Az elméleti modulban esettanulmányok megismerésére, designelméleti előadásokra és a határterületek bemutatására (ux desi...

Mindkét félévben egy komplex tervezési feladatot csinálnak végig a hallgatók kisebb csapatokban dolgozva. Ezek során elm...

Ahhoz, hogy valaki jó tervezővé váljon nem elég megtanulni a legnépszerűbb módszereket. A journey mapping technika ismer...

News

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.

Hazánkban elsőként indít Service Design szakirányú továbbképzést a MOME. A szolgáltatástervezés egy dinamikusan fejlődő szakma, itthon és külföldön egyaránt: egyre több cég és intézmény keres service designert annak érdekében, hogy az általa nyújtott szolgáltatások felhasználói élményét vagy a belső folyamatokat logikai, hatékonysági és kényelmi szempontok mentén tökéletesítse.

Hazánkban elsőként indít Service Design szakirányú továbbképzést a MOME. A 2023 szeptemberétől induló programról, a szolgáltatástervezés jelentőségéről és arról, miért a MOME a legalkalmasabb hely, hogy service designerré váljunk, a képzést vezető Csernátony Fanni és Barna Máté meséltek.

Management

egyetemi adjunktus

csernatony.fanni@mome.hu

Faculty

doktorandusz, képzésfejlesztési programvezető

mbarna@mome.hu

BA szakvezető, művésztanár

feja@mome.hu

mesteroktató

orlai@mome.hu

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

pais.panni@mome.hu

External lecturers

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121