Jeney Judit | Múzeumshop tárgy tervezése

Jeney Judit | Múzeumshop tárgy tervezése

Témavezető: Ádám Krisztián
Design Intézet Tárgyalkotás / fémművesség BA szak
Intézetigazgató: Püspök Balázs

A budapesti Ludwig Múzeum Shopjába való terméktervezés során kifejezetten fontos szempontnak tartottam, hogy a múzeum karakteréhez illeszkedő, kortárs tárgyat készítsek. A végső tervhez az inspirációt elsősorban a Ludwig Múzeum Shopját díszítő ikonikus fal adta, melynek rácsozott megjelenése egy olyan játék készítésére inspirált, mely variálható elemekből áll.

Inspirációm másik forrását a Ludwig Múzeum környéke és környezete jelentette. Ez magába foglalja a Művészetek Palotáját is, melynek fontos eleme a díszkivilágítás, ezáltal a különböző színekben játszó falai, valamint a kókuszreszelék-szerűen beépített lámpái.A hangsúly a színek additív keverésén és a fény szerepén van. Az ehhez készült tárgy interaktív módon segít megérteni, hogyan adódnak össze a színek és milyen színkombinációkat lehet előállítani.

Méltatás 

“Jeney Judit munkája az "egyszerű és nagyszerű" kategória.

Egyszerűségét látjuk. A tárgy viszont önmagán túlmutat, hiszen gondoljunk csak azokra az idegpályákra amelyeket - főként egy gyerek felhasználó esetében - megmozgat! Nagyszerűsége komplexitásában rejlik: kezünkbe véve a színek optikai keverésének és a formák taktilis érzékelésének tapasztalatát játékos formában szerezhetjük meg.

A produktum a természetes fényt használja, interaktivitásra késztet és ludikus élményt, tapasztalatot ad, a legjobb Moholy-Nagy hagyományokat követve. Mindhárom tényező már önmagában is nagyszerű”

Fotó: Jeney Judit