Games

Leírás

A MOME IK Emergens Média Lab csapatának oldalán (https://games.mome.hu) egyedi, különleges játékok és interaktív digitális alkotások tekinthetőek meg, amelyek különböző aktuális társadalmi témákra reflektálnak vidám, könnyed módon. A legtöbb játék olyan kutatások részeként kerül publikálásra, amelyek a játékok pszichológiája mellett immerzív technológiákhoz alkalmazott területeket érintenek a computer vision-tól a gépi tanuláson át fizikai szenzoros interakciókig.   

Sombrero

A Sombrero nevű stratégiai játék a MOME IK Kreatív Technológiai HUB kutatóinak a koronavírus kapcsán kialakult pandémiás helyzetre adott válasza. A MOME IK aloldalán elérhető játék humoros formában szeretné felhívni a figyelmet a lakókörnyezetünk fertőtlenítésének fontosságára, melyben a velünk élő családtagoknak, lakótársaknak is fontos szerep jut.

A stratégiai játék a tower defense játékok logikájára épít. A játékos saját házából próbálja kiirtani a folyamatosan terjedő vírust szobáról-szobára járva. A játéktér külön érdekessége, hogy az a ‘90-es évek közepéig  Rodolfo, a világhírű magyar bűvész lányának tulajdonában álló lakást mintázza. A vírus különböző “akadályok”, szerek elhelyezésével gyengíthető vagy pusztítható el teljesen. Ha az egyik helyiség megtisztult, jöhet a következő!

Résztvevő alkotók, kutatók

Bakk Ágnes Karolina,
Erdély Jakab,
Nagy Ágoston,
Réthi Gábor

Koordináció: Gottfried Judit