Virtuális kiállítás nyílt a LEGO Hungária Kft. és a MOME közös pályázatán díjazottak munkáiból

Leírás

Több tízezer LEGO kocka felhasználásával készítettek különleges mozaikképeket a LEGO Hungária Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös alkotói pályázatának résztvevői. Az első alkalommal megrendezett Talent Awards célja, hogy összehozza a design, a művészetek és a LEGO kockák rajongóit.  A döntős pályaművek egy virtuális kiállítás keretében, valamint a MOME frontján, az egyetem épületén kívülről, június 10-ig megtekinthetők.

Az országosan, valamint a MOME hallgatóinak és munkatársainak meghirdetett pályázaton a résztvevők saját világukat alkották újra mozaik technikával és LEGO kockák segítségével. A mozaikok között szerepelnek negatív teret felhasználó művek, szobrok, lentikuláris valamint kevert média alkotások is. A síkban gondolkodó építmények mellett számos olyan megoldás készült, amelyek maximálisan kihasználták a kockák és a tér adta lehetőségeket.

A Talent Awards 2020/21 pályázat döntőbe jutott 10-10 alkotása a MOME Zugligeti úti frontján, az épületen kívülről június 10-ig megtekinthető.

A döntősök munkáiból álló virtuális kiállítás pedig az alábbi linken érhető el.

A Talent Awards 2020/21 döntősei 

MOME zárt pályázat

Szabó Évu
Kormos Panni
Nguyen Tran Norbert
Tallér Vivien
Hollósi Jázmin
Mészáros Mátyás
Boldizsár Edit
Ferenczi Bora
Bethlenfalvy Márton
Asztalos Ádám
Batke Bendegúz

Országos nyílt pályázat

Fabók Luca
Schliszka Tamás
Szalay Péter
Sziráki Lili
Réz Noémi
Paulovits Dóra
Gelley Koppány Gellért
Zentai Ferenc
Albert Kristóf
Kővágóné Papp Edina