Moholy-Nagy University of Art and Design

Animation MA angol nyelven

Modules
Management
Faculty
News
Events
Animációs tartalmak és egyéni kifejezési formák fejlesztése magas szinten
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Deadline

Jelentkezés hamarosan
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés hamarosan
Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Média Intézet
Language
Angol
Career opportunities
Animációsfilm-rendező
Karaktertervező
Játékgrafika-tervező
Level Designer
Previzualizációs művész
Interaktív alkotó
Digitális tartalomtervező
Social media links
Contact
Tajta Krisztina
szakmenedzser
anim@mome.hu
Amellett, hogy 2023 szeptemberétől a MOME Anim MA képzésének nyelve angol lesz, a filmrendező képzésen túl a Videojáték (Game Design) és az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializációk közül választhatnak még a hallgatók.
A videojátékok piaca az utóbbi években exponenciálisan növekszik, alkalmazásuk mára jóval túlnőtt a szórakoztatóiparon. Ezzel párhuzamosan megnőtt az igény az ezen a területen képzett a tervezők, szakemberek iránt. A Videójáték (Video Game) specializációt elvégző hallgatók ismerik a játéktervezés elméletét és módszertanát. Átlátják az interaktív történetmesélés hagyományait, gyakorlatát és lehetőségeit, egyedi, kísérletező módon alkalmazzák annak eszközrendszerét. Képesek csapatban dolgozva , egyedi látvány és történetvilággal rendelkező videójátékokat tervezni, fejleszteni és megvalósítani.
Az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializációt végző hallgatók az elméleti és történetmesélési alapozás után megismerkednek az immerzív terek létrehozásával, a virtuális és kiterjesztett valóság technológiák működésével, eszközeivel és lehetőségeivel, valamint a filmgyártás területén az utóbbi időben népszerűvé vált virtual production technológia alapelveivel. A specializáció célja olyan szakemberek képzése, akik képesek adaptálni a történetmesélési gyakorlatokat kreatív technológiai közegben.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismerete...

Az Animációs Film Specializáció modul célja, hogy az előző szemeszterben megszerzett alapozó ismeretekre építve elősegít...

Az Animáció kutatás és tervezés modul célja, hogy bővítse és mélyítse az animációs szakelméleti és gyakorlati ismereteke...

News

Kiemelkedő, nemzetközi alkotók előadásait hallhatta a szakma és a nagyközönség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs képzésének születésnapi rendezvényén. A hallgatók bepillantást nyerhettek más európai alkotók animációs filmkészítésének gyakorlatába, a portfolio review pedig lehetőséget adott a hallgatói munkák bemutatására.

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

A fenti címmel január végéig látható kiállítás a MOME-n és a budapesti Koreai Kulturális Központban. A kulturális intézet alapításának tizedik évfordulójára a szöuli Nemzeti Hangul Múzeummal és egyetemünkkel közösen rendezett tárlat célja, hogy a koreai írásrendszer, azaz a hangul szépségét egyszerű és intuitív módon közvetítse a koreaiul nem beszélők számára is.

Events

Ha megtapsolom a harangot címmel a Trafóban december 6-án látható dokufikció-előadás, melynek témája az autizmus spektrumzavarral élő fiatal felnőttek egymásétól is eltérő, sokféle és egyedi világtapasztalata, kapcsolódásai: kapcsolódás a külvilághoz, egy másik emberhez, egymás belső világaihoz a felnőttkor küszöbén.

A BALATON DETOX című kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2014 és 2022 között létrejött, Balatonhoz kötődő művészeti projektjeinek összegzése.

Management

Szabó Viktória

MA szakvezető, művésztanár

viktoria.szabo@mome.hu

Szosznyák Dominika

disztribúciós és projekt koordinátor

szosznyak.dominika@mome.hu

Tajta Krisztina

szakmenedzser

tajta.krisztina@mome.hu

Faculty

Balogh Fábián

művésztanár

baloghfabi@mome.hu

Bognár Éva Katinka

művésztanár

bognar.eva.katinka@mome.hu

Brovinszki László

BA szakvezető, művésztanár

brovinszki@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121