Ismeretlen IPARTERV - Egy tervezővállalat hőskora 1948–1970

Október 29-ig látogatható a Designelmélet mesterszak designkurátori specializációjának kiállítása a Walter Rózsi-villában, a Magyar Építészeti Múzeummal együttműködésben valósul meg.

Az Ismeretlen IPARTERV című tárlatot két kurzus előzte meg: a kutatást megalapozó és a tárlat konkrét megvalósulását elősegítő kiállításrendezés kurzusok, mindkettő építész és tervezőgrafikus hallgatók bevonásával. A kiállítás célja, hogy bemutassa a második világháború utáni modern építészet egyik legjelentősebb szakmai műhelye, az Ipari Épülettervező Vállalat, az IPARTERV tevékenységét, és az általuk az 1950–60-as években létrehozott épületeket, amelyek manapság már csak szűk szakmai körben ismertek.  

A tárlat egyfelől kísérletet tesz arra, hogy az eddig „takarásban” rejtőzködő IPARTERV-örökség emlékanyagának jelentőségére a hagyományos építészettörténeti megközelítéstől részben elszakadva, a társadalmi-kulturális összefüggésekre rávilágítva és a jelen aktualitásain átszűrve hívja fel a figyelmet, másrészt reflektáljon a napjaink újrahasznosítási törekvései révén mégis egyre inkább előtűnő értékeire. 

A kurzust vezető oktatók: dr. Haba Péter és dr. Zwickl András 

A kurzus hallgatói: Agócs Gyöngyvirág, Bálint Júlia, Bényi Lilla, Domokos Kázmér, Gallai Renáta, Gollob Lilla, Gulyás Janka Eszter, Horváth Franciska, Kardos Orsolya, Kató Emese, Meszelics Júlia, Muszka Sára, Pokker Lili 

Event information

Nyitva tartás: 2023. Június 9- október 29.
Helyszín: Walter Rózsi-villa, Műhelytér

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121