Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj - Eredményhirdetés

Március 5-én ünnepélyes díjátadó keretében derül ki, ki az a 16 pályázó, aki Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjban részesül. Külön öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy idén az ösztöndíj névadója, Stefan Lengyel professzor emeritus is jelen lesz az eseményen.

Stefan Lengyel, a magyar és a német designszakma egyik legnagyobb hatású alakja, a MOME korábbi Formatervező tanszékének vezetője, tanítványai ma világcégek vezető szakemberei. Csatlakozz az eseményhez, ahol megismerheted a 2023/24-es tanévben Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjban részesült hallgatókat.  

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2020 őszén hívta életre a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj programot, amely szimbolizálja egyetemünk identitását, egyúttal megtestesíti a jövő egyetemének innovatív, ambiciózus karakterét, és méltó, érdemi támogatást nyújt a kiemelkedően teljesítő hallgatóknak.

A Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj első fordulójában a hallgatók az egyetem közösségének szavazatai alapján jutottak tovább. A második fordulóban a legjobb pályamunkák a zsűri szavazatai alapján kerültek fel a shortlistre. A döntős hallgatók intézetenként egy szakmai zsűri előtt prezentálták pályamunkáikat, a bizottság ezt követően választotta ki a 16 ösztöndíjast.  

A zsűri munkájában az egyetem vezetői és oktatói mellett iparági szakemberek is részt vesznek, és természetesen maga Stefan Lengyel is.

☞ Az eredményhirdetésre 2024. március 5-én kerül sor.

▶︎ Stefan Lengyel a MOME jogelődjének számító Iparművészeti Főiskolán diplomázott.Nevéhez fűződik a magnetofon és a Ganz csuklós villamosának megtervezése, munkáit harminc alkalommal honorálták szakmai díjakkal.  Magyarország mellett Németországban, Finnországban, Japánban, az Egyesült Államokban, Itáliában és Tajvanon is dolgozott. Volt az Esseni Egyetem és a MOME formatervező tanszékének vezetője, tanítványai ma világcégek vezető szakemberei.Ő hívta életre a MOME és a Mercedes-Benz együttműködését, aminek keretében a magyar hallgatók csaknem húsz éve tervezik Budapesten a jövő autóit. 2007-ben Moholy-Nagy-díjat kapott, 2008-ban pedig a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.

Event information

Időpont: 2024. március 5. 16:30
Helyszín: MOME TWO, Térkísérleti terem (T_014) és előtér

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121