Új formában láthatjuk a MOME hallgatók féléves munkáit

Ezentúl összművészeti kiállítás formájában ismerhetjük meg a MOME mesterszakos hallgatóinak munkáit: a már hagyománnyá vált Kipakolásra készült alkotásokból nyílik a MOME KIKI!

A sorozat első eseményén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem öt új angol nyelvű, tervező mesterszakjának – Animation, Design, Designer Maker, Interaction Design, Photography – tematikus kurátori elképzelés mentén válogatott hallgatói munkáit mutatják be.  

Az első kiállítás a 333 címet viseli, a koncepció pedig a Z generáció szorongásai és az azzal való megküzdési stratégiák köré épül. A kiválasztott tizenhárom hallgató egyéni nézőpontjából kiindulva arra keres választ, hogy a saját művészi, alkotói, szakmai eszköztárát felhasználva hogyan emelkedjen felül ezeken.  

A cím a 333-as relaxációs technikára utal, mely a szorongással küzdőknek segít megszabadulni a szorongató gondolatoktól, és visszakerülni a jelen pillanatába, és   A gyakorlat során keresünk a térben 3 tárgyat, megérintünk 3 felületet, illetve azonosítunk 3 hangot a környezetünkből. A 3-as szám a kiállítás koncepciójában is megjelenik, hiszen a három részre osztott kiállítótérben három fő gondolatot járunk körbe: az első csoport az ember és környezete közötti egyensúly megteremtésére, a második a gyökereink keresésére, a felnövésre, az identitás-keresésre fókuszál, a harmadik pedig a gyász és az elengedés témáját dolgozza fel.  

Az új kezdeményezés szeretné összművészeti keretek közt prezentálni az egyetem hallgatóinak féléves munkáit, a kiállítás mellett fúziós jazz és performansz is várja a látogatókat.

A kiállítók közt láthatunk IoT koncepciót, animációs filmtervet, hospice betegeknek szóló kártyajátékot, fotográfiai projektet, egy fenntartható életre ösztönző alkalmazás tervét, valamint egy spekulatív design koncepciót, amely az ember felsőbbrendűségének tagadásával egy olyan spekulatív jövőképet mutat be, ahol az ember kiszolgáltatott a növények igényeinek. 

Event information

Helyszín: MOME Ground
Időpont: 2024. 02. 16. 18:00-20:00

Nyilvános esemény

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121