Arculati koncepciót terveztek MOME-s hallgatók Pintér Béla és Társulata számára

Fotográfia, Menedzserképzés, Tervezőgrafika

2019 szeptemberétől, fél éven keresztül a MOME K+F+I kurzusának 27 hallgatója – 9, egyenként 3 fős csoportban - dolgozott Pintér Béla és Társulata új arculatán. 

A kurzus keretében tervezőgrafika és design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók számukra újszerű helyzetben dolgoztak együtt, hiszen egy-egy kis projekt team-ot alkotva kölcsönösen beleláttak a tervezői illetve a menedzseri feladatokba. A kurzust Vargha Balázs (Média Intézet, Tervezőrafika Tanszék) vezette, az Elméleti Intézet részéről Antalóczy Tímea és Schmidt Andrea oktatók vettek részt a programban. Pintér Béla és Társulata részéről Jékely Anna és Horváth Lili konzulensként segítette a közös munkát.

A félév során előadások, beszélgetések, interjúk, színházi előadások, archív felvételek segítették a tervezői munkát: a hallgatóknak egy sajátos világot, a színház, és ezen belül egy valós társulat működési és hatásmechanizmusát kellett megismerniük. A kurzuson a Társulat képviseletében többek között jelen volt egy-egy alkalommal Pintér Béla, rendező, színész, író, Enyedi Éva színész, dramaturg illetve Kis Réka Judit művészeti titkár is. A hosszabb, a félév közepéig tartó elméleti alapozás és kutató munka (mindmap, célcsoport elemzés, SWOT-analízis, empátiatérkép, kritikák, előadások elemzése, interjúkészítés, stb.) után kezdődött el a konkrét grafikai tervezés.  A kurzus zárásaként a 9 különálló arculatot az alkotó csoportok prezentálták, közülük a Társulat tagjai választották ki a számukra legmeggyőzőbb arculatot.

A kurzust záró prezentációt követően Pintér Béla elmondta, hogy magukénak érzik és kivitelezhetőnek tartják bármelyikét az elkészült 9 arculati tervnek. Mint kiemelte: „A kortárs jelenlétünket is szépen igazolja, hogy fiatal alkotókat mennyire inspirált a munkásságunk és milyen tehetséges és ihletett munkák jöttek létre.”

Reméljük, a nyertes alkotók munkáival hamarosan találkozhatunk a weben, az utcákon és mindenütt, ahol Pintér Béla és Társulata jelen van. 

A kurzuson részt vevő hallgatók: Cserna-Szabó Endre, Csinos Gabriella, Csutora Eszter Margit, Dublecz Dániel, Elek Kamilla, Fejős Hanga Auguszta, Helli Szimonetta, Keresztesi Andrea Diána, Kertész Kata Zsófia, Kiss Benedek Kristóf, Kovács Ramóna, Kozma Gábor, Ködmön Petra, Madarász Dóra, Málnási Bence, Mürkl Kitti, Nagy Dorottya Klára, Pintérné Sosity Beáta, Rideg Rebeka, Rozek Lili, Solti Emese, Sulyok Ilona, Szepes Krisztina Lujza, Szőcs Eszter, Tóth Zoltán Csaba, Varga H.Henriett, Vásárhelyi Áron Balázs

A fotókat Cserna-Szabó Endre készítette.

Publikálva: 2020-02-19 16:36:00

Hírek