KORONAVÍRUS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A MOME vezetése az alábbiakban döntött:

1. 2020. március 12-én csütörtökön és 13-án pénteken rektori oktatási szünetet rendel el, a hallgatók részéről az egyetem már ezekben a napokban sem látogatható.

2. 2020. március 16-20. között tavaszi szünetet van, mely kapcsán a hallgatók figyelmét felhívtuk arra, hogy ne utazzanak, és lehetőleg tartózkodjanak lakhelyükön.

3. 2020. március 23-tól az oktatást (BA, MA, Doktori Iskola) távoktatásban történő folytatását rendeli el, mely során a hallgatók nem látogathatják az oktatási intézményt.

4. Mindezen időszakok alatt intézményünk oktatói és egyéb munkatársai esetében a folyamatos munkavégzés szükséges.

5. Március 12-től az egyetemi hallgatók, oktatók és munkatársak számára a külföldi utazás (beleértve a jelenleg járványmentes úti célokat is) tilos. Amennyiben bármely egyetemi munkatárs, hallgató halaszthatatlan magánügyben, fontos okból külföldre utazik, esetükben a hazaérkezését követően 14 nap kötelező otthoni tartózkodás kötelező.

6. Felhívjuk az egyetem minden olyan munkatársát, oktatóját, aki életkora illetve egészségi állapota miatt az új koronavírus számára az általánosnál magasabb kockázatot jelent, hogy ne vegyen részt az egyetemi közösségi alkalmakon, így őket március 12-től felmentjük az egyetemi munkavégzés alól.

Az egyetemet érintő általános kérdésekben várjuk leveleiteket a kancellaria@mome.hu-ra.

HALLGATÓK ESETÉBEN

1. 2020. március 12-13-án, csütörtökön és pénteken, rektori oktatási szünet okán az órák elmaradnak. Az egyetemi campus a hallgatók részéről már ezekben a napokban sem látogatható. Amennyiben ebben a két napban a hallgatók el szeretnék vinni kész vagy félkész munkáikat, kérjük, vegyék igénybe a portaszolgálatot, ők segítenek kihozni az épületből a munkákat.

Március 23-tól visszavonásig minden felsőoktatási intézményben távoktatásra való átallás szükséges. Olyan oktatási kereteket alakítunk ki, amelyek a félév biztonságos elvégzését segítik. Minden hallgató személyes emailben kapja meg a megfelelő tájékoztatást a távoktatás részleteiről. 

2. Hétfőtől, 2020. március 16-20. között tavaszi szünetet rendelünk el. A tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint tartózkodjanak lakhelyükön.

3. A magyarországi lakóhellyel rendelkező hallgatóknak a kollégiumot legkésőbb 2020. március 13-ig el kell hagyniuk. Amennyiben nincs hova menniük, rektori méltányossággal maradhatnak a kollégiumban. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

4. A könyvtár is szünetelteti szolgáltatásait március 12-től.

5. A TIOK személyes ügyfélfogadása szünetel, tanulmányi kérdéseiket a szokásos módon a tanulm@mome.hu email címen tehetik fel.

6. Amennyiben a közelmúltban fertőzött területen tartózkodtak vagy fertőzésgyanús személlyel érintkeztek, 14 napig javasolt otthon tartózkodni, s betegség tünetei esetén jelentkezni a háziorvosnál telefonon. Kérdés esetén hívható a Nemzeti Népegészségügyi Központ + 36-80-277-455 vagy a +36-80-277-456. 

A MOME hallgatóinak is rendelkezésére áll üzemorvosunk Dr. Tóth Krisztina. 

Email: ktkrisztinatoth@gmail.com Telefon: 0630 236-0766

Üzemorvosunk mind a MOME hallgatói, dolgozói és oktatói számára rendelkezésére áll:
Dr. Tóth Krisztina. 
ktkrisztinatoth@gmail.com
06 30 236-0766

 

Publikálva: 2020-03-14 20:07:00