PARTGO-projekt nemzetközi online workshop

A finn TUAS, ír NCAD, észt EKA és magyar MOME együttműködésben zajló public art kutatási és kurzusfejlesztési stratégiai együttműködés első nemzetközi workshopja az elmúlt héten zajlott volna Turkuban, de az aktuális helyzetben a 20 hallgató és 8 tanár online dolgozott.

A MOME vezeti a még folyó nemzetközi kutatást az európai felsőoktatásban jelenleg működő public art oktatási megközelítésről és gyakorlatról, a hallgatók pedig az elmúlt félév során az egyes egyetemek saját felkészítő kurzusaikon járták körül a public art történetét, fogalmát. Az elmúlt héten a résztvevők vegyes csapatokban dolgoztak; először megismerték az iskolákat, campusaikat és közös kiindulási pontokat kerestek, majd prezentálták a kialakított public art megközelítéseik 'mind map’-jét. A gondolatébresztő előadások után pedig elindult a konkrét feladat: részvételen alapuló művészeti projekt (participatory public art) fejlesztése a finn TUAS Kupittaa campusára. 

Inspiráló prezentációk, értékes tapasztalatok és izgalmas kapcsolatépítés zajlott, ami minden nap a Partgo Pub zárt, ugyanazon a platformon, nálunk 7-kor, a finneknél és észeteknél 8-kor, az íreknél pedig 6-kor.

MOME-résztvevők
Bredán Máté
Fekete Álmos
Songoro Laura
Surnovszky Panna
Szeri Viktor
Bényei Judit
Erhardt Miklós
Falvai Györgyi
Szerencsés Rita

Publikálva: 2020-05-14 10:42:00