Kiderült, hogy a következő hónapokban az irodám a házunk pincéjében lesz

Ezen a héten Grasselli Norbert kollégánk, az Innovációs Központ munkatársa, annak üzletfejlesztési igazgatóhelyettese mesél arról, hogyan állt át családjával együtt egy működőképes karanténéletre, miközben egy frissen induló szervezeti egység közösségében kell szerepet betöltsön. Fogadjátok szeretettel!

Március elején költöztem be a „végleges” irodába az UP épületben. Aztán március közepén kiderült, hogy a következő hónapokban az irodám a házunk pincéjében lesz.

Az első napokban úgy tűnt lassabb lesz az életünk a kijárási korlátozás alatt, de a kezdeti elektronikus döccenők után újra felpörögtek az események a munkában is. Rengeteg új projekt indul, nem álltak le a pályázatok sem. A beszámolók, jelentések a virtuális térre kerültek, de ugyanúgy fel kell rá készülni, mint korábban. A megbeszélések az online világban sűrűbben pörögnek, nincs szünet, amíg átérünk az egyik épületből a másikba, csak egy kattintás és már kezdődik az újabb teams meeting.

"Hétvégenként volt idő arra, hogy profi otthoni pékké képezzük magunkat"

Közben Marci fiam sikerrel vette az on-line oktatás akadályait, sőt egy pár hét után kijelentette: „Ez még jobb, mint az iskola, nem kell azt a sok unalmas szöveget végighallgatni.” A két kislányom először élvezte, hogy nem kell reggel rohanni az óvodába, de néhány hét után hiányozni kezdtek a barátok, így a számítógépek munka/tanulás után is be vannak fogva óvodai baráti beszélgetésekre. A balett közben youtube-ra, a rocky zoom-ra váltott és a fára applikált hinta és még csak egyszer szakadt le a jelentős igénybevétel alatt.

Legfontosabb tanulság a munka és a magánélet szétválasztásának szükségessége volt. Feleségemmel megbeszéltük, hány órától nem vesszük fel a munka-telefonokat, nem válaszoljuk meg az emaileket. Talán ennek is köszönhető, hogy hétvégenként volt idő arra, hogy profi otthoni pékké képezzük magunkat a gyerekekkel közösen (inspirációt innen merítettünk). Most, a kijárási korlátozás vége felé közeledve nagyon várjuk már az első közös balatoni kirándulást. 

Ma a szokott hétfő reggeli zoom-os IK állománygyűlésen már arról beszélgettünk mikor is térünk vissza a szokott kerékvágásba…

 

A sorozat többi része

Bakk Ági
Erdei Krisztina
Wunderlich Péter
Grőber Tibor

 

Publikálva: 2020-05-21 10:15:00